Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Andelst - verdachte autokrakers opgepakt

Publicatiedatum: 03-08-2004

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Andelst twee mannen van 27 en 32 jaar aangehouden op verdenking van auto-inbraken. Omstreeks twee uur die nacht waarschuwden buurtbewoners de politie nadat ze twee mannen met zaklampen bij auto's hadden gezien. Kort na de melding troffen agenten op de Constantijnstraat een geparkeerde auto aan met daarin een man, naar later bleek de 27-jarige verdachte. Deze legde een twijfelachtige verklaring af over zijn aanwezigheid daar. De agenten zochten hierop verder in de buurt met behulp van een diensthond. Dat leverde een tweede verdachte op die enkele tientallen meters verderop voorovergebogen bij een geparkeerde auto stond. Bij het zien van de agenten zette de man het op een lopen, maar in een brandgang achter woningen kon hij door de politiehond worden achterhaald. De man had bij zijn aanhouding enkele beetwonden opgelopen en moest zich later onder doktersbehandeling stellen. De tweede verdachte, de 32-arige man, bleek bovendien enkele autoradio's bij zich te hebben en een rijbewijs van een inwoner uit de straat. Aangezien beide mannen geen vaste woon of verblijfplaats hadden in Nederland en beiden over de Poolse nationaliteit beschikten rees het vermoeden dat ze bij elkaar hoorden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten. Inmiddels heeft zeker één gedupeerde aangifte gedaan van inbraak in zijn auto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - Bemmelnaar aangehouden bij huiselijk geweld
Publicatiedatum: 03-08-2004

Na een melding van huiselijk geweld in een woning in Bemmel heeft de politie maandagochtend een 24-jarige Bemmelnaar aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn 22-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Het stel zou recentelijk de relatie hebben verbroken. Bij het ophalen van spullen in de woning van de verdachte zou ruzie zijn ontstaan, waarbij de Bemmelnaar zijn ex-vriendin de keel zou hebben dichtgeknepen. Het slachtoffer was na het voorval vertrokken en waarschuwde later de politie. Die hield de Bemmelnaar kort daarop in zijn woning aan. De man bekende later maar betichtte zijn ex-vriendin ervan hem ook aangevallen te hebben. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Babberich - met 128 km/u over de Beekseweg

Publicatiedatum: 03-08-2004

Bij snelheidscontroles in Babberich heeft de radar van het verkeershandhavingsteam van de politie maandag een bestuurder onderschept die met een snelheid van 128 km/u voorbij kwam scheuren. Op die weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Op de Beekseweg werden tussen 15.15 en 21.30 35 hardrijders geflitst. Op Aerdtseweg, eveneens in Babberich, werden tussen diezelfde tijdstippen nog eens 48 hardrijders geflitst. Op de Batavenweg in Lobith werd tussen genoemde tijdstippen ook een snelheidscontrole gehouden. Daar reden 34 bestuurders te hard, waarbij een hoogst gemeten snelheid werd vastgelegd van 105 km/u. Ook daar geldt een maximum van 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden