Politie Zaanstreek-waterland


14:30 02-AUG-04
loc.: ZAANDAM, HOGENDIJK

Jongen rijdt zonder rijbewijs

De politie heeft een 17-jarige jongen uit Zaandam aangehouden omdat hij zonder rijbewijs in een auto reed. De jongen werd bij een routinecontrole aan de kant gezet. Omdat de politiemensen vermoedden dat de jongen een valse naam opgaf en hij geen identiteitsbewijs kon overleggen, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij inderdaad iemand anders te zijn dan hij in eerste instantie beweerde. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en voor het opgeven van een valse naam.

15:00 02-AUG-04
loc.: ZAANDAM, NOORDZEE

Vrouw gewond bij aanrijding

Een 37-jarige vrouw uit Zaandam is met schaafwonden overgebracht naar ziekenhuis de Heel nadat zij was aangereden door een auto. Het ongeluk gebeurde toen de auto, bestuurd door een 37-jarige man uit Zaandam, op de Noordzee achteruit reed. Het slachtoffer stak op dat moment de weg over. Vermoedelijk bukte de vrouw zich om haar slipper goed te doen en zag de automobilist haar daardoor over het hoofd.

21:32 02-AUG-04
loc.: PURMEREND, PROF. MR. P.J. OUDLAAN
Politie zoekt dader beroving Purmerendse (82)
De politie is op zoek naar een jongen van 15 a 20 jaar die maandagavond rond 21.15 uur op de Prof. Mr. P.J. Oudlaan een 82-jarige vrouw uit Purmerend van haar tas heeft beroofd. Het slachtoffer liep in de richting van de Salvador Allendelaan toen vanuit de tegenovergestelde richting een blanke jongen met donker haar en een zwarte korte broek op haar af kwam lopen. De jongen probeerde de tas van de vrouw uit haar handen te trekken. Tijdens de worsteling die volgde viel het slachtoffer op de grond. Vervolgens gaf de jongen, die ongeveer 1.60 m groot is, de vrouw nog een aantal schoppen en ging er met de tas vandoor. Het slachtoffer meldde zich daarna bij het politiebureau. Zij liep bij de beroving een hoofdwond en een gebroken schouder op. Mensen die iets hebben gezien of iets kunnen vertellen op basis van het signalement van de jongen, worden verzocht contact op te nemen met politiewijkteam Overwhere via 0900-8844.

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-030804

19:15-22:00 02-AUG-04
OOSTZAAN, KERKSTRAAT, ZUIDEINDE

Drankrijder zonder rijbewijs en niet verzekerd

Op de Kerkstraat en het Zuideinde in Oostzaan werd maandagavond een verkeerscontrole gehouden. Twee bestuurders werden aangehouden omdat zij te veel gedronken hadden. Het meest gedronken had een 40-jarige automobilist zonder vaste woon- en verblijfplaats. Hij had bijna drie keer zoveel drank op als toegestaan. De man bleek ook nog eens niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dit was eerder al ongeldig verklaard wegens het rijden onder invloed. Daarnaast had de bestuurder nog een drietal boetes open staan (goed voor bijna E 1000,-) die hij meteen kon betalen. En ten slotte reed de man ook nog eens onverzekerd rond. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Maandagavond werden in Oostzaan verder nog tien mensen zonder gordel, een bestuurder die met een aanhangwagen reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs BE en vier hardrijders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur. In totaal werden 85 blaastesten afgenomen.


---- --