Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 3 augustus 2004

Op dinsdag 3 augustus 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Nulmeting zwerfafval in Capelle aan den IJssel Door DHV is een nulmeting uitgevoerd naar de vervuilingsgraad van Capelle aan den IJssel. De uitslag van het rapport geeft aan dat Capelle redelijk schoon is. De verharde delen in de woonwijken worden zelfs als schoon gekenmerkt. Het college nam kennis van het onderzoek. Voorlopig geeft het rapport geen aanleiding om de huidige werkwijze aan te passen. In het najaar wordt er weer een meting uitgevoerd.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen van de commissie Middelen en Buitenruimte.]

Mandaatregeling en mandaatbesluiten
Het college heeft, onder voorbehoud van een positief OR advies, de geactualiseerde mandaatregeling en de daarbij horende mandaatbesluiten vastgesteld.
[Procedurevoorstel: advies vragen aan OR, lijst van mededelingen commissie Algemene en Bestuurszaken.]

Vaststellen beleidsregels bijzondere bijstand, terugvordering van bijstand en vermogen onder de Wet werk en bijstand (WWB) Het college stelde de beleidsregels WWB voor de bijzondere bijstand voor de drempel- en draagkrachtberekening, de regels terugvordering en vermogen vast.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen van de commissie Dienstverlening, ter kennisname Cliëntenraad Sociale Zaken.]

Voorstel tot het instemmen met de wijziging van de CollegeBeschermpolis
Het college heeft ingestemd met de wijziging van de CollegeBeschermpolis. De polis biedt rechtsbijstand voor burgemeester en wethouders die hun functie in publiekrechtelijke en privaatrechtelijke rechtspersonen uitoefenen. De wijziging houdt in dat alle raadsleden en ambtenaren binnen de gemeente die een bestuursfunctie in een privaatrechtelijke rechtspersoon uitoefenen automatisch meeverzekerd zijn.

---

Vaststellen Subsidieverordening Welzijn 2004
Bij het aanbieden van de concept Subsidieverordening Welzijn 2004 aan de raad, gaf de raad te kennen het Welzijnsprogramma zelf te willen vaststellen als onderdeel van de programmabegroting. Het college heeft de hieraan aangepaste subsidieverordening vastgesteld en referendabel verklaard.

Openbare aanbesteding aanleg en verbreding van de Parkshuttlebaan De aanleg en verbreding van de Parkshuttlebaan is openbaar aanbesteed. De opdracht wordt gegund aan aannemingsbedrijf J. Heijmans. Het college heeft besloten de algemeen directeur te machtigen opdracht hiervoor te geven.

Balie Publiekszaken
Het college heeft besloten om het Informatiecentrum naar voren uit te bouwen en de daarmee samenhangende aspecten voor de dienstverlening en bedrijfsvoering verder uit te werken en ter besluitvorming voor te leggen aan de algemeen directeur en de OR om advies te vragen. Doel is om de uitstraling van het informatiecentrum te verbeteren en het een meer prominente rol te laten vervullen.
[Procedurevoorstel: OR om advies vragen, na besluitvorming op lijst van mededelingen commissie Algemene en Bestuurszaken.]

Aankoop fotoarchief
Het college heeft de gebruikersovereenkomst tussen de gemeente en de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel (HVC) over het gebruik van het fotoarchief van de heer Van Senus vastgesteld. Na ondertekening van de overeenkomst zal de gemeente voor het gebruik van de fotos 7.000,- betalen aan de HVC.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Algemene en Bestuurszaken.]

Verzoek vrijstelling Stichting Omij Rijnmond voor pand Wormerhoek 10
In principe stemt het college in met de tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan Oostgaarde 1999 om een overdekt marktplein, waar geen verkoop van verse goederen en/of etenswaren plaatsvinden, aan de Wormerhoek 10 mogelijk te maken. De vrijstelling zou moeten gelden voor een periode tot aan de sloop van het pand met een maximum van twee jaar.

---

Aantrekken externe projectleider Bedrijfsverzamelgebouw Werk en Inkomen
Het college besloot om op basis met de gemaakte afspraken met het CWI een externe projectleider Bedrijfsverzamelgebouw aan te trekken.

Automatische slagbomen Rivium Boulevard
Het college heeft besloten de Vereniging Parkmanagement Rivium-Brienenoord Business Center in kennis te stellen van het feit dat de door haar gesloten verzekering (nog) niet de door de gemeente geëiste vrijwaring voor aanspraken van derden tot vergoeding van schade biedt. Het college verzoekt de vereniging om dit alsnog te doen voor 1 oktober aanstaande. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Herinrichting Vuykterrein
Er is één zienswijze ingediend gedurende de ter inzage legging van de plannen om het Vuykterrein in te richten tot Vuykpark. De ingekomen zienswijze en motivering geven geen aanleiding om de procedure stop te zetten. Het college besloot Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland te verzoeken om de verklaring van geen bezwaar te verlenen.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Opening Parkshuttle
In het voorjaar van 2005 zal de opening van de Parkshuttle plaatsvinden. Het idee is ontstaan om naast activiteiten voor bewoners een internationaal congres te organiseren over het onderwerp innovatieve vervoerssystemen in relatie tot de vervoervraagstukken in new towns. Het college heeft ingestemd met de ideeën voor de opening, zodat kosten en subsidiemogelijkheden onderzocht kunnen worden en er een gedetailleerder projectplan geschreven kan worden. Wethouder De Jong wordt projectwethouder.