Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 3 augustus 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 13 juli 2004. Toelichting:
Elke vergadering wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Aan de bedrijven die worden uitgenodigd voor de biedingenprocedure stationslokatie, wordt het bedrijf Kalliste toegevoegd.
2. Verzamellijst genomen besluiten behorende bij de besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 3 augustus 2004.
Ambtelijk advies:
Instemmen met de verzamellijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Veiligheidsregio.
Ambtelijk advies:
Instemmen met het eindadvies Veiligheidsregio. B&W-besluit:
Wordt aangehouden tot 24-8 i.v.m. de afwezigheid van de portefeuillehouder.
4. Aanvraag monumentenvergunning voor het restaureren en renoveren van het pand Hoogstraat 24 te Abcoude.
Ambtelijk advies:
Monumentenvergunning verlenen onder voorwaarden. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Verzoek om vergunning voor het geven van een bruiloft in een loods nabij het adres Rijksstraatweg 107 te Baambrugge op vrijdag 10 september 2004. Toelichting:
Voor het houden van een bruiloftsfeest in een loods nabij het adres Rijksstraatweg 107 te Baambrugge op 10 september 2004 is vergunning aangevraagd. Tevens wordt aangegeven dat er van 21.00 tot 02.00 uur muziek gemaakt zal worden. Het verzoek met de bijbehorende tekeningen is om advies doorgestuurd naar de Brandweer Regio Utrechts Land. Zij hebben een positief advies uitgebracht met als voorwaarde dat er boven de uit(nood)uitgangen een transparantverlichtingsarmatuur met een uitgang/nooduitgan-pictogramaanduiding aangebracht moet worden. De aanvrager geeft aan dat de voertuigen van de bezoekers aan het feest in het weiland geparkeerd worden. Bij slechte weersomstandigheden zullen er rijplaten in het weiland gelegd worden zodat het parkeren van de voertuigen geen problemen zal opleveren.
Ambtelijk advies:
Vergunning en ontheffing verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


6. Verzoek om vergunning, c.q. ontheffing van de stichting Feestelijkheden Abcoude voor het organiseren van een kermis en overige activiteiten gedurende de Abcouder feestweek 2004. Toelichting:
De stichting Feestelijkheden Abcoude vraagt vergunning aan voor het organiseren van een kermis in de week waarin de laatste donderdag van de maand augustus valt. Dit jaar betreft het de periode 24 tot en met 28 augustus 2004. Tevens worden er tijdens deze week overige evenementen georganiseerd waarvoor een vergunning, c.q. ontheffing is vereist. Ambtelijk advies:
Aan burgemeester: ingevolge de artikelen 2.1.2.1, 2.1.4.1 en 2.2.2 (kermis en overige niet genoemde evenementen) van de APV vergunning verlenen;
aan het College: ingevolge artikel 2.1.7 van de APV ontheffing verlenen (slapen op de openbare weg) en ingevolge artikel 10 juncto artikel 148 Wegenverkeerswet 1994 ontheffing verlenen (ringsteken voor aanspanningen) en ingevolge artikel 87 RVV 1990 van het bepaalde in artikel 4, lid 1, 2 en 3 vergunning verlenen (Ronde van Abcoude).
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W willen in het najaar een verdere discussie over verlaging van de gemeentelijke kosten c.q. verhoging van de inkomsten van de gemeente.
7. Verzoek van de Stichting Feestelijkheden Abcoude namens G.J. Pouw om toestemming om tot
02.30 uur snacks te mogen verkopen tijdens de Abcouder feestweek. Toelichting:
De SFA vraagt namens G.J. Pouw ontheffing aan om vanaf een kraam staande voor het pand Hoogstraat 19 te Abcoude in de periode 24 t/m 28 augustus 2004 tot uiterlijk 02.30 uur snacks te mogen verkopen.
Ambtelijk advies:
Ontheffing van de Winkeltijdenwet verlenen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Verzoek van de ondernemer van café De Eendracht om diverse vergunningen, c.q. ontheffingen in het kader van de Abcouder feestweek 2004.
Toelichting:
De ondernemer van café De Eendracht, Hoogstraat 37 te Abcoude vraagt een tijdelijke gebruiksvergunning brandveiligheid aan voor het inrichten van het buitenterrein in verband met de Abcouder feestweek. Aangezien het buitenterrein jaarlijks op dezelfde wijze wordt ingericht wordt een vergunning voor meerdere jaren aangevraagd. Tevens vraagt hij ontheffing aan om op 25, 26 en 27 augustus 2004 tot 02.00 uur geopend te mogen zijn. Ook wordt er op zaterdag 28 augustus 2004 een mobiele bar op de Hoogstraat geplaatst en daarvoor is een ontheffing ingevolge art. 35 van de Drank- en Horecawet aangevraagd. De mobiele toiletvoorzieningen komen op de gebruikelijke plaatsen te staan en zijn voorzien van een septic tank. Nieuw dit jaar is dat er 2 extra plaszuilen bijkomen en dat er één groter damestoilet geplaatst wordt en dat enkele toiletvoorzieningen verlicht worden. Net als het voorgaande jaar komen er 3 gecertificeerde beveiligingsbeambten om de openbare orde en veiligheid in en nabij de inrichtingen Hoogstraat 29 (Western Saloon) en 37 (De Eendracht) te waarborgen. Ambtelijk advies:

1. Aan College: vergunning verlenen voor het plaatsen van de mobiele toiletvoorzieningen op de openbare weg en een tijdelijke gebruiksvergunning brandveiligheid verlenen voor de jaren 2004 t/m
2008;

2. aan burgemeester: ontheffing van het sluitingsuur en ontheffing plaatsen mobiele bar (art. 35 Drank- en Horecawet).
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


9. Verzoek van de ondernemer van café Western Saloon om diverse vergunningen, c.q. ontheffingen in het kader van de Abcouder feestweek 2004. Toelichting:
De ondernemer van café Western Saloon, Hoogstraat 29 te Abcoude vraagt een tijdelijke gebruiksvergunning brandveiligheid aan voor het inrichten van het buitenterrein in verband met de Abcouder feestweek. Aangezien het buitenterrein jaarlijks op dezelfde wijze wordt ingericht wordt een vergunning voor meerdere jaren aangevraagd. Tevens wordt ontheffing aangevraagd om op 25, 26 en
27 augustus 2004 tot 02.00 uur geopend te mogen zijn. De mobiele toiletvoorziening komt te staan op
2 parkeerplaatsen in de Laan van Binnenrust en is voorzien van een septic tank. Net als het voorgaande jaar komen er 3 gecertificeerde beveiligingsbeambten om de openbare orde en veiligheid in en nabij de inrichtingen Hoogstraat 29 (Western Saloon) en 37 (De Eendracht) te waarborgen. Ambtelijk advies:

1. Aan College: vergunning verlenen voor het plaatsen van de mobiele toiletvoorzieningen op de openbare weg en een tijdelijke gebruiksvergunning brandveiligheid verlenen voor de jaren 2004 t/m
2008;

2. aan burgemeester: ontheffing van het sluitingsuur. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag subsidie BROEM ritten d.d. 8 oktober 2004. Toelichting:
Stichting Senior Abcoude-Baambrugge wil op 8 oktober a.s. de z.g. BROEM ritten organiseren voor automobilisten van 50 jaar en ouder. Deelnemers krijgen een ogen- en orentest, een bijscholing theorie en een uur begeleid autorijden met na afloop een evaluatie. De ritten staan onder toezicht van 3VO. Bij het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid kan de gemeente een verzoek doen om 50% van de totale kosten ( 2202,20) te subsidiëren. Deelnemers betalen 25,- per persoon aan eigen bijdrage zodat een extra subsidie aan de gemeente Abcoude wordt gevraagd van 621,10. Ambtelijk advies:
Verleen subsidie aan Stichting Senior Abcoude-Baambrugge zodat automobilisten van 50 jaar en ouder kunnen deelnemen aan de z.g. BROEM ritten. Onder voorwaarde dat 50% van de subsidie door het ROV wordt toegekend.
B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. De Stichting Senior wordt in staat geacht de benodigde middelen zelf te voteren.

2. Bouwplan van KPN Mobile voor het tijdelijk plaatsen van een antennemast op het perceel Bovenkamp 7.
Toelichting:
Op 4 juni 2004 is een aanvraag om bouwvergunning ingediend bij de gemeente voor de tijdelijke plaatsing van een antennemast op het perceel Bovenkamp 7 te Abcoude. Aangezien het bouwplan niet past in het huidige bestemmingsplan, is besloten met behulp van de afgifte van een tijdelijke vrijstelling als bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een bouwvergunning te verlenen. Hiertoe heeft het bouwplan in de periode van 25 juni 2004 tot en met 8 juli 2004 twee weken ter inzage gelegen op het gemeentehuis. Er zijn twee zienswijzen kenbaar gemaakt tegen het voornemen om een vrijstelling te verlenen. Voorgesteld wordt kennis te nemen van de samenvatting van de ingebrachte zienswijzen, in te stemmen met de weerlegging ervan en vrijstelling c.q. bouwvergunning te verlenen voor de tijdelijke plaatsing van een antennemast op de Bovenkamp 7. Ambtelijk advies:

- Voorgesteld wordt kennis te nemen van de samenvatting van de ingebrachte zienswijzen en in te stemmen met de weerlegging ervan;

- voorgesteld wordt ingevolge artikel 18 lid 3 sub c van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen als bedoeld in artikel 17 lid 1 WRO;
- voorgesteld wordt bouwvergunning te verlenen als bedoeld in artikel 40 en 49 lid 1 sub b van de Woningwet.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden. De portefeuillehouder onderzoekt een geschiktere lokatie en het stellen van een maximale termijn van 2 jaar en wordt gemachtigd naar bevind van zaken te handelen.
---


3. Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State waarin de uitspraak van de rechtbank Utrecht van 6 november 2003 wordt bevestigd en derhalve het besluit van de gemeente tot verlening van een bouwvergunning voor het vergroten van een woonhuis met een dakopbouw aan het Zr Claassenhof 12 in stand kan worden gelaten. Toelichting:
De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft op 14 juli 2004 uitspraak gedaan in het hoger beroep dat was ingediend door de heer Kamphuis e.a. tegen de uitspraak van de rechtbank Utrecht van 6 november 2003. Het hoger beroep is ongegrond verklaard. Dat houdt in dat het primair genomen besluit van de gemeente waarin een bouwvergunning is verleend voor het vergroten van een woonhuis aan het Zr Claassenhof 12 met een dakopbouw, in stand kan blijven. De afdeling is met de rechtbank van oordeel dat het bouwplan niet in strijd is met het vigerende bestemmingsplan en dat het college op goede gronden mocht afgaan op het advies van de welstandscommissie van 4 maart 2002. Ten slotte zij nog vermeld dat met de brief van de oorspronkelijke architect geen rekening kan worden gehouden, omdat deze brief dateert van na het besluit op bezwaar en eerst pas in hoger beroep is overgelegd.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt kennis te nemen van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 14 juli 2004, waarbij kan worden verwezen naar de samenvatting toelichting. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Vaststelling provinciebrede handhavingsstrategie 2004-2008. Toelichting:
Het project Professionalisering van de milieuhandhaving is in volle gang. De provincie heeft onder meer als taak om de voortgang van het project bij gemeenten te monitoren. In dit kader hebben de gemeenten een brief van de provincie d.d. 18 juni 2004 ontvangen waarin gevraagd wordt naar de voortgang betreffende het opstellen en bestuurlijk vaststellen van het handhavingsbeleid. Ambtelijk advies:
De directeur van de Milieudienst NWU te mandateren om de beantwoording namens de gemeenten in de regio te verzorgen middels de bijgevoegde (concept-)brief. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Verlenging samenwerkingsovereenkomst handhaving 'milieu' met één jaar tot en met 30 juni 2005.
Toelichting:
In 1999 is tussen een aantal vooral bij `milieu' betrokken instanties een samenwerkingsovereenkomst handhaving `milieu' afgesloten. Het betrof in deze een door de provincie Utrecht geïnitieerde actie om de milieusamenwerking en dan vooral op het gebied van de handhaving te intensiveren. Om `het gat' te dichten dat ontstaat tussen de afloop van de huidige overeenkomst en de nieuwe overeenkomst wordt door de provincie Utrecht voorgesteld de huidige overeenkomst nog met één jaar te verlengen. Ambtelijk advies:

- De in '9 gesloten overeenkomst te verlengen gedurende 1 jaar. 9

- De burgemeester de in 4-voud bijgevoegde tekenvellen te ondertekenen.
- Na besluitvorming twee van deze tekenvellen te zenden aan de milieudienst ter verdere afhandeling.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden. De portefeuillehouder gaat na of -vanuit eerdere besluitvorming- ook de verlenging kan worden beperkt tot alleen uitvoering van de strikt wettelijke taken.
6. Meetpunt luchtkwaliteit langs A2.
Toelichting:
In 2002 heeft de RMD een rapportage luchtkwaliteit 2001 opgesteld. Hieruit bleek een grenswaardeoverschrijding langs de A2 in Abcoude. Verleden jaar diende dit meetpunt langs de A2 weer opgenomen te worden in de rapportage 2002. Abcoude heeft toen besloten dit niet te doen, aangezien zij dit geen gemeentelijke taak vond. Dit is gecorrespondeerd met VROM. Dit jaar wordt door de RMD weer een rapportage (2003) opgesteld. Hierin dient officieel weer een meetpunt langs de A2 in Abcoude opgenomen te worden.
Ambtelijk advies:
U wordt geadviseerd om in de rapportage luchtkwaliteit 2003 weer het meetpunt langs de A2 op te nemen.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden. Nagaan of een reactie op de zgn. tweede brief aan het ministerie antwoord is gekregen.

---


7. Door de Milieudienst NWU is een handreiking opgesteld hoe om te gaan met de CPR 15 richtlijnen. Dit betreft een beleidsregel, die door een bestuursorgaan moet worden vastgesteld en gepubliceerd.
Toelichting:
Vaststellen van de Handreiking "Opslag gevaarlijke stoffen in emballage, CPR 15 richtlijnen" (Handreiking voor het toepassen van de CPR 15 richtlijnen binnen het werkgebied van de Regionale milieudienst Noord-West Utrecht en binnen dit gebied aanwezige brandweerkorpsen), versie 1.2 d.d. 5 januari 2004. Deze handreiking is als bijlage bijgevoegd. Na vaststelling van deze beleidsregel zal bij motivering van besluiten ­in casu met name het verlenen van vergunningen op grond van de Wet milieubeheer- naar deze beleidsregel verwezen kunnen worden. Ambtelijk advies:
Vaststellen als beleidsregel van de als bijlage bijgevoegde Handreiking. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Verzoek voor het vestigen van een paramedisch trainingscentrum en een verzoek voor het vestigen van een sport & en fitnesscentrum in het bedrijfspand aan de Hollandse Kade 15. Toelichting:
Bij brieven van 23 maart 2004 is gevraagd wat de mogelijkheden zijn om een paramedisch trainingscentrum en sport & fitnesscentrum op te starten in het pand aan de Hollandse Kade 15 te Abcoude. Het perceel Hollandse Kade 15 is gelegen in het bestemmingsplan `Bedrijventerrein Fluitekruid Noord' en heeft daarin de bestemming "Bedrijfsdoeleinden". Het runnen van een paramedisch centrum en een sport & fitnesscentrum is geen bedrijfsactiviteit, maar een vorm van commerciële dienstverlening en is daarom in strijd met de geldende bestemming. Aangezien met de vestiging van deze sportcentra in een grote behoefte wordt voorzien, de ligging ten opzichte van het openbaar vervoer, de sportvelden en het AMC te Amsterdam zeer gunstig is, het een goede locatie is voor het opstarten van bedrijfsfysiotherapie en bedrijfsfitness en het op een bedrijventerrein een sociale functie kan vervullen, wordt voorgesteld medewerking te verlenen aan de verzoeken middels het opstarten van een procedure als bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, waarmee het gebruik van het pand kan worden gewijzigd. Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt om, vooruitlopende op de besluitvorming in de raad inzake het toelaten van andere functies dan de bedrijfsfunctie op het bedrijventerrein Hollandse Kade, middels het afgeven van een vrijstelling als bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) medewerking te verlenen aan de verzoeken.
B&W-besluit:
Wordt aangehouden. B&W zien deze vestiging als een verdere verruiming van het vestigingsbeleid waarover nadere besluitvorming ten principale moet plaatsvinden. Bovendien betekent het een verdere verruiming van het voorstel, dat nog in behandeling is bij de gemeenteraad. De portefeuillehouder bespreekt e.e.a. nader met de sector. Wethouder De Roode tast de mogelijkheden af voor een mogelijke vestiging in het leasurecentrum.

9. Aanvraag gehandicaptenparkeerplaats Burgemeester de Beaufortlaan 5. Toelichting:
Aanvraagster verzoekt om aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats aan de overzijde van haar woning aan de Burgemeester de Beaufortlaan 5. Noodzaak ontbreekt echter om een gehandicaptenparkeerplaats toe te wijzen omdat zij over eigen terrein beschikt. Het woonhuis beschikt over een garage en een eigen oprit waarmee mevrouw in de gelegenheid is direct haar voertuig bij haar voordeur te parkeren.
Ambtelijk advies:
Weigering gehandicaptenparkeerplaats nabij Burg. de Beaufortlaan 5 wegens in bezit zijn van eigen parkeerterrein.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 17 augustus 2004. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 3 augustus 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Verzoek voor het wijzigen van de tenaamstelling van de door en aan de gemeente Abcoude afgegeven bouwvergunning voor het oprichten van 5 patiowoningen aan het Dorpszicht te Abcoude op naam van de projectontwikkelaar.
Toelichting:
Verzoek voor het wijzigen van de tenaamstelling van de door en aan de gemeente Abcoude afgegeven bouwvergunning voor het oprichten van 5 patiowoningen aan het Dorpszicht te Abcoude op naam van de projectontwikkelaar.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt ingevolge artikel 10.3 (Overdragen vergunningen) van de Bouwverordening de op naam van de gemeente Abcoude op 23 december 2003 verleende en op 11 februari 2004 verzonden bouwvergunning voor het oprichten van 5 patiowoningen aan het Dorpszicht over te schrijven op naam van projectontwikkelaar Van Bekkum Projecten bv te Hooglanderveen. Mandaatbesluit d.d. 9-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag sloopvergunning voor de sloop van een garage, Piet van Wijngaerdtlaan 74 te Abcoude.
Ambtelijk advies:
Sloopvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 15-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis Piet van Wijngaerdtlaan 74, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 15-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning plaatsen berging bij clubgebouw van Tennisvereniging Baambrugge, Weth. Van Oostveenstraat 73A, Baambrugge. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 15-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag bouwvergunning plaatsen aanbouw achter woning, Haagwinde 115, Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van een lichte vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening jo art. 20 van het Besluit op de Ruimtelijke Ordening vooruitlopen op het bestemmingsplan Woongebied Abcoude:
a. het bouwplan publiceren in de VAR van 22 juli 2004, b. het bouwplan gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 15-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


6. Aanvraag sloopvergunning voor een schuur op het perceel Winkeldijk 39 te Abcoude. Toelichting:
Op 8 april 2004 zijn aanvragen voor een sloop- en een bouwvergunning ingediend voor het slopen van een schuur en het vernieuwen en verkleinen van deze schuur. Het huidige en nieuwe bestemmingsplan geven geen aanleiding om aan het bouwplan medewerking te verlenen. De nieuwe schuur kan volgens het overgangsrecht vernieuwd worden. Er bestaan geen weigeringsgronden voor het verlenen van de sloopvergunning. Ambtelijk advies:
Sloopvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 21-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Aanvraag bouwvergunning geheel vernieuwen hooi- en stroberging, Donkervlietse Binnenweg
12, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Aanvraag bouwvergunning verkleinen en vernieuwen schuur, Winkeldijk 39, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 21-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

9. Aanvraag bouwvergunning renoveren kap woonhuis, Kerkstraat 86A, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 19-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

10. Aanvraag bouwvergunning vernieuwen dam, duiker, stuwen, keerschoten, eco zone, polder Baambrugge Westzijds.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 15-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

11. Principeverzoek voor het 20 meter naar achteren het verschuiven van de bouwkavelgrens, perceel Voetangelweg 6 te Abcoude om met een "lichte" vrijstellingsprocedure het plaatsen van een kuilvoeropslagplaat op het perceel mogelijk te maken. Toelichting:
Voor het betreffende perceel is het bestemmingsplan Buitengebied van toepassing. Het bouwplan is hiermee in strijd. De gevraagde kuilvoeropslag plaat komt net 20 meter buiten het bouwperceel te liggen.
Het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Buitengebied laat het bouwplan wel toe. Hierbij is art. 2, lid 4, sub c van toepassing.
Vrijstelling is mogelijk met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO. Het bouwwerk wordt gezien als een bouwwerk van beperkte betekenis.
Gezien de noodzaak voor de bedrijfsvoering adviseren wij middels een vrijstellingsprocedure het bouwplan mogelijk te maken.
Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verlenen van het vigerende bestemmingsplan Buitengebied waardoor de bouwkavelgrens van het agrarisch bouwperceel 20 meter naar achteren kan opschuiven: het bouwplan publiceren in de VAR van 8-8-
2004 en gedurende 4 weken voor een ieder ter visie leggen. Indien er geen zienswijzen inkomen kan met vrijstelling de bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 27-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


12. Aanvraag bouwvergunning wijzigen voorgevelpui (aanbouw), Koningsvaren 119, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 26-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

13. Aanvraag bouwvergunning vergroten woonhuis d.m.v. verbinding naar schuur, Zand- en Jaagpad 22, Baambrugge.
Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening jo. art. 20 Besluit op de Ruimtelijke Ordening vooruit lopen op het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan Woongebied Baambrugge:
a. het bouwplan publiceren in de VAR
b. het bouwplan gedurende vier weken voor een ieder ter inzage leggen. Indien er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d.26-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

14. Aanvraag bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis Ds. Bleekerhof 35, Abcoude. Ambtelijk advies:
Vooruitlopend op het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan "Woongebied Abcoude" met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstelling om het vergroten en veranderen van het woonhuis op het perceel Ds. Bleekerhof 35 te Abcoude mogelijk te maken:
a. het bouwplan publiceren in de VAR,
b. het bouwplan gedurende vier weken voor een ieder ter inzage leggen. Indien er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. :
Overeenkomstig voorstel besloten.

15. Aanvraag bouwvergunning oprichten bedrijfsgebouw Hollandse Kade 4 en 5, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 29-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Kapvergunning Kerkstraat 18 voor 1 boom t.w. 1 Ceder. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 Ceder, lokatie Kerkstraat 18. Deze boom is te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige, zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 24-06-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 Ceder, lokatie Kerkstraat 18. Mandaatbesluit d.d. 14-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunning Achter de Kerken 19 voor 4 bomen t.w. 3 Elzen en 1 Esdoorn. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 3 Elzen en 1 Esdoorn, lokatie Achter de Kerken 16. Deze bomen zijn te groot voor de standplaats. In verband met beschoeiing en herinrichting tuin wil men de bomen kappen.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige, zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 24-06-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 4 bomen t.w. 3 Elzen en 1 Esdoorn , lokatie Achter de Kerken 19. Mandaatbesluit d.d. 14-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


3. Aanvraag kapvergunning Wethouder van Oostveenstraat achter 73 voor 3 knotwilgen t.b.v. werkzaamheden DWR.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 2 van de 3 knotwilgen, lokatie achter Wethouder van Oostveenstraat 73. DWR gaat de bestaande duikers en stuwen vervangen. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 24-06-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 2 van de 3 knotwilgen. De 3e knotwilg bevindt zich op particuliere grond (Tuin van Wethouder van Oostveenstraat 73). De kapvergunning van deze knotwilg dient door de grondeigenaar Westhoek Wonen te worden aangevraagd. Mandaatbesluit d.d. 14-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Kapvergunning Papehof 47 voor 1 boom t.w. 1 blauwe Esdoorn. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 blauwe Esdoorn, lokatie Papehof 47. Deze boom is te groot voor de standplaats bovendien veroorzaakt de boom schade aan de garage en omgeving. Beeldbepalendheid is in deze ondergeschikt.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 27-05-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 blauwe Esdoorn, lokatie Papehof 47. Mandaatbesluit d.d. 14-7-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


10