Ingezonden persbericht


datum: 02/08/04

Extra schuldhulp fout verdeeld

Al vanaf begin 2003 zijn er plannen en geld om te komen tot extra schulpdhulpverlening. Maar het is er nog niet. Bovendien verdeelt de Sociale Dienst de extra schuldhulpverlening slecht over de stad. Ieder stadsdeel krijgt evenveel. De PvdA fracties in Amsterdam West vinden dat de extra schuldhulpverlening terecht moet komen waar de problemen het grootst zijn: waar de wachtlijst het langst is dus.

Al vanaf maart 2003 is op initiatief van de wethouder Sociale Zaken gewerkt aan extra schuldhulp. 1200 mensen meer zouden geholpen worden. Maar tot nu toe is er nog niemand geholpen. De Sociale Dienst heeft het nog steeds niet kunnen regelen. Al maanden spreekt de Sociale Dienst over een afrondende fase in de onderhandelingen. De PvdA fracties in Amsterdam West vinden dat in de balans tussen zorgvuldige besluiten en snelheid het nu tijd is voor snelheid: de problemen van mensen in onze wijken worden alleen maar schrijnender.

De Sociale Dienst wil de exta hulp ponds-ponds gewijs over de stadsdelen verdelen. De PvdA fracties in Amsterdam vinden dat een heel slecht idee. Onze stadsdelen kennen relatief veel kwetsbare groepen bewoners. Het zit nu economisch tegen en dan zie je dat in Amsterdam West de wachtlijsten voor schuldhulpverlening flink oplopen. De PvdA fracties in Amsterdam West vinden dat de extra schuldhulpverlening terecht moet komen waar de problemen het grootst zijn: waar de wachtlijst het langst is dus.

Arco Verburg, fractievoorzitter PvdA De Baarsjes 0619344780 Ekrem ?zçelik, woordvoerder welzijn, PvdA Bos en Lommer 0624908787 Ineke Ketelaar,fractie PvdA Slotervaart 0616600949 Marieke Kroneman, woordvoerder welzijn, PvdA Westerpark 020 7764926


---- --