Gemeente Roggel en Neer

03/08/2004
Eikenprocessierups nog niet helemaal verdwenen

De eikenprocessierups heeft zich de afgelopen weken ook opgehouden in de gemeente Roggel en Neer. Op plekken waar de rups ernstige overlast veroorzaakt en war sprake is van gemeentelijk eigendom, heeft de gemeente tot vier meter hoogte de rupsen door een gespecialiseerd bedrijf laten wegzuigen. Hoger dan vier meter is technisch niet mogelijk. Hierdoor kan het zijn dat bovenin de bomen nog rupsen zijn blijven zitten die vanuit de kruin weer naar beneden komen. Dit is echter in veel mindere mate dan voorheen.

De gemeente heeft waarschuwingsbordjes geplaatst bij locaties waar de eikenprocessierups is aangetroffen. In de loop van deze maand zal de eikenprocessierups volledig verdwenen zijn en zal er dus ook een einde komen aan de hinder die door de haartjes van dit beestje worden veroorzaakt.

Meer informatie?
Als u meer informatie wilt, kunt u terecht bij het Bureau Medische Milieukunde GGD'en Brabant/Zeeland, telefoon 076 - 5282238. Voor meer gezondheidsinformatie kunt u terecht bij de GGD in Venlo: tel. 077 - 8504848. Voor informatie over bestrijding en aanpak van overlast kunt u contact opnemen met de gemeente: dhr. Dré Peeters, 0475 - 499570 of via mail. Ook kunt u op deze website terecht voor een uitgebreider artikel over de overlast van de rups klikt u hier.