Politie Limburg-Zuid

Handhavingsacties in Hoensbroek

Heerlen 03-08-2004 - De politie is vanaf donderdag 29 juli 2004 gestart met intensieve handhavingsacties in de omgeving van de Akerstraat-Noord en de Heisterberg in Hoensbroek. Dit verhoogd toezicht vindt plaats naar aanleiding van de klachten van buurtbewoners.

Buurtbewoners in de omgeving van de Akerstraat-Noord en de Heisterberg in Hoensbroek klagen al geruime tijd over de toegenomen overlast van drugsgebruikers, drugshandelaren, en overlast door jeugd.

Samen met de gemeente en andere instanties heeft de politie het project PANDA gestart. Panda staat voor: Plenaire Aanpak van Normvervaging, Drugsoverlast en Andere vormen van overlast.

Op donderdag 29 en vrijdag 30 juli 2004 vonden de eerste verhoogde toezichtacties in de genoemde omgeving plaats. Daarbij werden 70 bekeuringen uitgeschreven die allen betrekking hadden op overlast situaties. Daar bij valt te denken aan wildplassen, onnodig ophouden in portieken en portalen, en geluidsoverlast veroorzaken met brommers. Ook werden twee personen aangehouden terzake belediging van een agent en terzake het weigeren van het opgeven van personalia. In de toekomst zullen regelmatig van deze acties uitgevoerd worden.