Ingezonden persbericht


Persbericht

Van: Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) Aan: Perscontacten
Datum: 3 augustus 2004

----------

JOVD steunt keuze voor liberale Kroes

Nederland geeft Commissie ideologische diversiteit

De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) steunt het kabinet in haar keuze voor de voordracht van Neelie Kroes als Eurocommissaris. Na de succesvolle termijn van Bolkestein, kan Kroes de eer van Nederland hoog houden. De grote ervaring van Kroes, ook buiten de politiek, kan verfrissend werken in Brussel. Landelijk Voorzitter Paul Laane: "Nederland geeft de Commissie met deze voordracht ideologische diversiteit en een top-vrouw ineen!"

Na het succes van Bolkestein en het respect dat hij daarmee heeft afgedwongen zal Kroes het niet gemakkelijk krijgen. Haar uitgebreide ervaring zal echter zorgen dat zij haar mannetje zal kunnen staan in strijd met socialistische en conservatieve collega's.

Ideologische diversiteit is van groot belang voor de Commissie. Om het Europese project niet verder af te laten dwalen, zijn liberalen van het grootste belang. Zij letten als geen ander op de betrokkenheid van de burger. Paul Laane: "Kroes zal moeten strijden tegen centralistische initiatieven van Europese politici die zondermeer Europa als oplossing voor alle problemen zien."

De jonge liberalen hadden Kroes al tijdens de Europese verkiezingscampagne naar voren geschoven...

(www.jovd.nl/europa)


- einde persbericht -

----------
Inlichtingen:

Hans de Backer Voorlichter 06.17140552 Paul Laane Landelijk Voorzitter 06.19196283

JOVD Voorlichting
Herengracht 38a
2511 EJ Den Haag

E. voorlichting@jovd.nl
T. 070.3622433
F. 070.3617304
M.06.17140552