Ingezonden persbericht

Nieuwe website www.fotovandeweek.nl

'Stuur je foto in en win'

GRONINGEN, 20040803 -- Nieuwe website www.fotovandeweek.nl, fotowedstrijd. 'Stuur je foto in en win' Deze actie start in september. De website loopt nu in een teststadium. Iedereen kan al deelnemen, maar tot en met augustus alleen voor de eer.


Persbericht augustus 2004

Nieuwe website www.fotovandeweek.nl, fotowedstrijd. 'Stuur je foto in en win'

Deze actie start in september. De website loopt nu in een teststadium. Iedereen kan al deelnemen, maar tot en met augustus alleen voor de eer.


Geachte redactie,

Hierbij lanceren we de website www.fotovandeweek.nl. Het gebruik van de digitale camera neemt toe. Deze website geeft de gebruikers van deze camera's een nieuwe toepassing op het internet: een fotowedstrijd voor iedereen.
We gaan uit van een toegankelijke, simpele en intuïtieve structuur. Kennis van beeldbewerkingsprogramma's is niet nodig. Bestanden kunnen rechtstreeks uit de digitale camera of computer worden ingestuurd, de website verkleint de inzendingen automatisch tot het juiste formaat.

Werking:

Op de website kunnen bezoekers foto's insturen.
Alle bezoekers kunnen vervolgens op alle ingestuurde foto's stemmen en op een reactieformulier opmerkingen plaatsen over de getoonde foto.

Wedstrijd:

Eens per week kiezen de bezoekers zo de volgens hen drie mooiste foto's. Die drie gaan door naar de eindronde.
Een vakkundige jury, bestaande uit persfotograven Peter Wassing en Jan Bouwman, kiest vervolgens eens per maand uit de door bezoekers genomineerde foto's (plus minus twaalf) de drie winnende foto's. De makers daarvan winnen een T-shirt met eigen opdruk.

Extra functie: eigen webkaarten.

Alle ingestuurde foto's kunnen ook worden verstuurd als webkaart. Voor de deelnemers aan de wedstrijd dus een ideale manier zelf webkaarten te maken!
Via internetcafé's kunnen zij al tijdens hun vakantie een eigen webkaart versturen!


Vakantie, de harde schijf als digitale vergeethoek:

Juist na terugkomst van de vakantie worden veel digitale foto's gedumpt in een vergeethoekje van de harde schijf. Nu kunnen deze foto's alsnog de wereld in!
Na de vakantie kunnen deelnemers hun mooiste kiekjes insturen, als webkaart gebruiken en tegelijk mee laten doen in de wedstrijd.




Ingezonden persbericht