2e persbericht van dinsdag 3 augustus 2004

Eindhoven 03-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Voetganger geschept

Op het Stationsplein is dinsdag rond 12.10 uur een 58-jarige vrouw uit Eindhoven gewond geraakt bij een verkeersongeluk. De voetgangster stak een zebrapad aan het Stationsplein over en werd hierbij geschept door een 19-jarige automobilist uit Geldrop. De vrouw is met botbreuken en een verwonding aan haar hoofd overgebracht naar het MMC in Eindhoven. De bestuurder van de auto is aangehouden. De politie controleerde of de man gedronken had. Dit bleek niet zo te zijn. Na verhoor is hij vervolgens naar huis gestuurd.

Eindhoven: Buschauffeur mishandeld na aanrijding

Op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan - Fellenoord is dinsdag rond 10.40 uur een 56-jarige buschauffeur mishandeld. De mishandeling vond plaats na een aanrijding op de eerdergenoemde kruising. Een 58-jarige automobilist uit Amersfoort die rechts naast de bus over de Veldmaarschalk Montgomerylaan reed sloeg op de kruising links af terwijl dat verboden is. Hierbij botste hij tegen de bus. Een man en een vrouw, die eerder op de bus waren gestapt, kwamen naar de buschauffeur toe. Zij eisten hun geld terug. Toen de chauffeur aangaf dat dit niet kon deed de vrouw een greep in de kassalade. Vervolgens werd de buschauffeur door de man in zijn gezicht geslagen en is het tweetal weggelopen. Het slachtoffer liep door de mishandeling verwondingen aan zijn oog en zijn gebit op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Aangehouden na vernielingen

In een gebouw aan de Ruysdaelbaan is dinsdag rond 15.30 uur een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding een gat in een muur van het pand hebben geschopt en vervolgens een ruit hebben vernield. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Zitmaaier gestolen

Uit een schuur op een terrein aan de Theo Driessenhof is tussen maandag 17.00 uur en dinsdag 12.10 uur een zitmaaier gestolen. De schuurdeur werd opengebroken om binnen te komen.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Langstraat zijn dinsdag tussen 13.40 en 15.00 uur 773 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 25 bestuurders harder dan de toegestane snelheid. De hoogst gemeten snelheid is 113 km/u.

Heusden: Snelheidscontrole

Op de Meijelseweg zijn dinsdag tussen 9.35 en 12.15 uur 750 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 74 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 138 km/u, terwijl hier maximaal 80 gereden mag worden.

Valkenswaard: Hardrijder moet rijbewijs inleveren

De politie zag dinsdagmiddag een 21-jarige automobilist uit Hamont-Achel (België) op de kruising Leenderweg Europalaan via het voorsorteervak voor links rechtdoor rijden. Vervolgens reed de verdachte met een snelheid van maar liefst 105 km/u door het centrum van Valkenswaard in de richting van de Maastrichterweg. 50 is hier de maximaal toegestane snelheid. De politie liet de man stoppen en deelde hem mee dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Hoofflaan is dinsdagochtend tussen 9.15 en 10.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 768 gecontroleerde voertuigen reden er 43 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Veldhoven: Rijbewijs kwijt

Een man van 54 jaar uit Wintelre heeft dinsdagochtend zijn rijbewijs moeten inleveren. Rond 8.30 uur zagen medewerkers van de Koninklijke Marechaussee de man slingerend rijden op de Sint Janstraat. Ze lieten de wagen stoppen en waarschuwden de politie. Op het bureau mislukte een blaasproef, waarna een bloedproef van de man werd afgenomen. Daarom moest hij zijn rijbewijs inleveren en wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Veldhoven: Fiets weg na inbraak

Bij een inbraak in een winkel aan de Pleintjes is een damesfiets weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Een ruit van de zaak is ingegooid, waarna de fiets werd gestolen.

Veldhoven: Winkelmedewerkers mishandeld

Twee medewerkers van een winkel aan de Mira zijn dinsdag rond het middaguur in de zaak geslagen door een winkeldief. Eén medewerker kreeg een klap op zijn hoofd waardoor hij een wond opliep die in het ziekenhuis is gehecht. De ander kreeg een vuistslag op zijn gezicht waardoor hij een scheur in zijn bovenlip opliep. De dader is er vandoor gegaan. Het winkelpersoneel had de man gevraagd de zaak te verlaten omdat hij eerder die ochtend, rond 10.30 uur, met een tas vol boodschappen de winkel was uitgelopen. Buiten had één van de medewerkers de man daarop aangesproken, waarop hij de tas achterliet. Korte tijd later kwam hij dus weer terug.