Politie Gelderland-Zuid

Politie zet onderzoek naar dode Nijmegenaar voort

Nijmegen 03-08-2004 - (05)

Na het aantreffen van het levenloze lichaam van een 56-jarige Nijmegenaar in zijn woning aan de Jacob van Lennepplaats, op woensdagavond 28 juli, startte de politie een uitgebreid onderzoek. De politie hoort onder meer familieleden en bekenden van de 56-jarige Nijmegenaar evenals buurtbewoners. Ook vindt een uitgebreid technisch onderzoek in de woning van de Nijmegenaar plaats. Door middel van het technisch onderzoek wil de politie sporen veiligstellen die mogelijk duidelijkheid geven over de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam.

Zowel het technisch onderzoek als het relatieonderzoek kunnen nog enkele dagen duren. De onderzoeksgegevens moeten inzicht geven in het leven van de Nijmegenaar. De politie denkt zo de laatste dagen die de 56-jarige man in leven was te kunnen reconstrueren.

De sectie verricht op het lichaam van de Nijmegenaar geeft geen uitsluitsel over het exacte tijdstip van overlijden. Wel is duidelijk dat de man enkele dagen was overleden voordat de politie hem woensdagavond vond. Het letsel dat is toegebracht, duidt er op dat de man door geweld om het leven is gekomen. Dit gegeven en de omstandigheden in de woning van de 56-jarige man zijn voor de politie vooralsnog geen aanleiding een misdrijf uit te sluiten.

Een twintigtal rechercheurs werkt aan deze zaak.