Persberichten Regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 03-08-2004

DISTRICT DEN BOSCH

GEBROKEN BEEN NA MISHANDELING DOOR HUURBAAS

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is een 57-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Amundsenstraat in zijn woonplaats aangehouden voor zware mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 52-jarige kamerhuurder na een ruzie met een ijzeren staaf te hebben bedreigd en hem te hebben geschopt. Het slachtoffer hield daaraan een gebroken kuitbeen over en is overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis.

GHANEES MET VERVALST PASPOORT AANGETROFFEN

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is bij een bedrijf aan de Veemarktkade in s-Hertogenbosch een 32-jarige Ghanees aangehouden omdat hij aan het werk was met valse papieren. Een beveiligingsbeambte van het bedrijf merkte dat de man in het bezit was van papieren die niet deugden en waarschuwde de Vreemdelingendienst. De verdachte is voor nader onderzoek en ter vaststelling van zijn identiteit ingesloten.

DRUGS EN WAPENS AANGETROFFEN

s-Hertogenbosch Dinsdagmorgen heeft de politie bij een zoeking in een woning aan de Cederstraat in s-Hertogenbosch wapens en harddrugs aangetroffen. De 18-jarige bewoner is in verband hiermee aangehouden. De politie trad binnen op grond van de Wet Wapens en Munitie. In de woning troffen de agenten o.a. ruim drie gram cocaïne, twee busjes traangas, een stiletto, een werpster en een vlindermes aan. De wapens en de drugs zijn inbeslaggenomen. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

DRONKEN SPOOKRIJDER AANGETROFFEN

s-Hertogenbosch- Maandagavond troffen agenten op de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch een 50-jarige dronken spookrijder uit Vlijmen aan. De man stond met zijn auto op de rijbaan in de verkeerde richting. Hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED RIJDT FIETSER AAN

Drunen Maandagmiddag is een 63-jarige automobilist uit Waalwijk onder invloed van alcohol in aanrijding gekomen met een fiets. De man reed over de Duinweg in Drunen in de richting Giersbergen toen een 12-jarige fietser uit Heusden bij de Torenstraat de weg over wilde steken. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken. Het fietsertje is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Achteraf bleek hij een paar lichte kneuzingen te hebben en mocht hij weer naar huis. De automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een rijverbod van vijf uur.

BEDREIGING

Sint-Oedenrode Maandagmiddag is een 22-jarige inwoner uit Sint Oedenrode op de Baron van Coehoornlaan in zijn woonplaats aangehouden voor bedreiging. De man wordt ervan verdacht op 12 juli jl. op de Kasteellaan een 20-jarige leeftijdsgenoot te hebben bedreigd. De verdachte bedreigde het slachtoffer verbaal met de dood. De verdachte kwam vermoedelijk tot zijn daad omdat hij dacht dat het slachtoffer hem telefonisch had uitgescholden.

MAN LICHTGEWOND NA VLUCHTPOGING

Schijndel Maandagavond is een 49-jarige man Berlicum lichtgewond geraakt bij een vluchtpoging vanaf de binnenplaats van het politiebureau in Schijndel. De man was kort daarvoor op de Kapelstraat in Berlicum aangehouden voor het rijden in een auto onder invloed van alcohol. De man moest op het bureau een bloedproef ondergaan en wilde graag even een luchtje scheppen. Op de binnenplaats probeerde hij via een muur te vluchten. De agent die in zijn nabijheid stond wist hem nog net bij zijn benen te pakken. De man raakte bij zijn poging gewond aan zijn hand. De GGD-arts die de bloedproef moest afnemen heeft de verwonding gehecht. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

FIETSER KOMT ONGELUKKIG TEN VAL

Boxtel Maandagavond is een fietser uit Boxtel (leeftijd onbekend) op de hoek Schijndelseweg en de Dr. de Brouwerlaan in zijn woonplaats ongelukkig ten val gekomen. De man liep een gebroken been op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Jeroen Bosch ziekenhuis in s-Hertogenbosch.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Sint Michielsgestel Dinsdagmiddag hebben agenten een hennepkwekerij aangetroffen in een berging bij een woning aan de Semenarielaan in Sint Michielsgestel. In het totaal stonden er 57 planten in de kwekerij. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De kwekerij is ontmanteld en de kweekapparatuur en de hennep zijn inbeslaggenomen. Tegen de 25-jarige bewoonster van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDINGEN NA MISHANDELING EN BEDREIGING

Schaijk-
Maandagavond zijn op de Palmstraat twee mannen aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 38-jarige man uit Schaijk. De 29- en 32-jarige man, beide uit Uden, worden ervan verdacht de 38-jarige man te hebben geslagen en geschopt en te hebben bedreigd. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

VECHTPARTIJ

Uden-
Maandagavond is op de Kersenstraat een 36-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 16-jarige plaatsgenoot. De verdachte zou de jongen hebben geslagen en bedreigd met een mes. De Udenaar is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in s-Hertogenbosch waar hij inverzekering is gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED

Zeeland-
Maandagavond is op de Brand een 35-jarige man uit Mill aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van een uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

WONINGBRAND

Uden- In de nacht van maandag op dinsdag brak er brand uit in een woning aan de Land van Ravensteinstraat. De brandweer kon de uitslaande brand uiteindelijk blussen. Omwonenden moesten tijdelijk hun woning verlaten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Ravenstein-
Tijdens een snelheidscontrole op de Dorpenweg is Maandagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige man uit Volkel. De automobilist reed 144 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. Er is proces-verbaal opgemaakt.

BRAND

Oss-
In de nacht van maandag op dinsdag brak er brand uit in een bedrijf aan de Orseleindstraat. De brandweer heeft de brand geblust. Korte tijd voordat er brand uitbrak in het pand, vatte een container nabij het pand vlam. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van beide branden.

HARDDRUGS

Oss-
In de nacht van maandag op dinsdag is in de Akkerstraat een 18-jarige Ossenaar aangehouden. De politie trof bij de man 7,5 pillen, vermoedelijk XTC, aan. De Ossenaar is overgebracht naar het politiebureau.

TBS-er AANGEHOUDEN

Oss-
Dinsdagochtend is door de politie in Oss een 28-jarige man aangehouden. De man stond gesignaleerd, omdat hij zondag was ontsnapt uit een TBS-kliniek in Utrecht.

RIJDEN ONDER INVLOED

Escharen- Maandagmiddag is op de Hoogeweg een 31-jarige man uit Polen aangehouden vanwege het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van dertien uur en een boete van 2000 euro. Tevens reed de man 110 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan. Hiervoor kreeg hij een bekeuring van 125 euro.