Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 3 augustus

Alkmaar 03-08-2004 - 16.00 uur

Diefstal uit bedrijf
Broek op Langedijk, maandag 2 augustus 2004.
Tussen zaterdag 31 juli en maandag 2 augustus is ingebroken bij een bedrijf aan de Grotendorst. De daders zijn vermoedelijk binnen gekomen via een roldeur aan de voorzijde van het pand. Er werden twee autosleutels gestolen en een vrachtwagen is ontvreemd. Het gaat om een witte vrachtwagen van het merk Mercedes Benz, Vario 812 D met het kenteken BH-NN-86.

Insluiper steelt drank
Alkmaar, maandag 2 augustus 2004.
In de nacht van zondag op maandag heeft een man flessen wijn gestolen uit een woning aan de Julianalaan. De bewoonster van het pand zag dit en ging achter de man aan. De dader gaf de drank terug aan de eigenaresse. Eerder die week zijn er dekens uit de woning gestolen. Ook deze zijn teruggevonden door de bewoners. Ze lagen in een bootje in de Nieuwlandersingel.

Man mishandeld
Heerhugowaard, maandag 2 augustus 2004.
Omstreeks 21.00 uur is een 20-jarige man uit Heerhugowaard mishandeld door meerdere andere mannen. Hij was op bezoek bij zijn vriendin die woont op de Robijn. Toen hij via het tuinpad naar het huis liep, werd hij van achteren aangevallen door een aantal mannen. Daarbij liep hij verwondingen op aan zijn rug en arm. De man is naar het ziekenhuis vervoerd. Er is nog niets bekend over de aanleiding van de mishandeling.

Dronken achter het stuur
Schoorl, maandag 2 augustus 2004.
Op de Heereweg is een 36-jarige man uit Krommenie aangehouden wegens het rijden met drank. De auto die hij bestuurde viel op omdat een passagier met zijn benen buiten de auto hing en een bolderkar achter de auto aan sleepte. Agenten keerden hun auto en troffen de auto aan op een parkeerplaats. Uit de blaastest bleek dat de man ruim 5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken (1170 ug/l). De man raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een proces-verbaal.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, maandag 2 augustus 2004.
Op de Beukenlaan en Krusemanlaan zijn tussen 17.00 en 21.00 uur verschillende verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn in totaal 14 bekeuringen geschreven wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u op de Beukenlaan (50 km/u toegestaan). Alle overtreders zijn staande gehouden.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, dinsdag 3 augustus 2004.
Tussen 7.00 en 9.00 uur is op de Westerweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn drie bekeuringen geschreven. Twee voor te hard rijden (100 km/u waar 80 km/u is toegestaan) en een wegens het niet dragen van de autogordel.

Aanhouding na belediging agent
Alkmaar, maandag 2 augustus 2004.
Op de Laan van Bath is omstreeks 22.00 uur een 16-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij twee dienstdoende agenten beledigde. De man maakte deel uit van een groep jongeren die overlast veroorzaakte door in de wijk te crossen met brommers. De agenten kwamen ter plaatse en werden door de man beledigd. De verdachte probeerde te ontkomen, maar werd al snel door de politie aangehouden.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole
Stompetoren, dinsdag 3 augustus 2004.
Tussen 13.00 en 14.00 uur is op de Oterlekerweg een verkeerscontrole gehouden. Daarbij is één automobilist bekeurd wegens te snel rijden. Deze persoon reed 66 km/u waar 50 km/u is toegestaan.