TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 29-07-2004

Televisie
Tensen en raymann in hanoi
Uitzending woensdag 4 augustus
Nederland 2 - 21.50 uur

Caroline tensen en jÖrgen raymann
samen naar vietnam

Caroline Tensen gaat als ambassadeur van de Postcode Loterij op woensdag 4 augustus op reis naar het communistische Vietnam. Samen met cabaretier/presentator Jörgen Raymann, sympathisant van SOS-Kinderdorpen, bezoekt zij de hoofdstad Hanoi. Daar maken ze kennis met SOS-moeder Do, die met haar kinderen in het dorp Mai Dich woont.

De wees- en in de steek gelaten kinderen worden in speciaal voor hen gebouwde SOS-kinderdorpen opgevangen. Moeder Do ontfermt zich - samen met andere moeders - over deze kinderen en neemt de dagelijkse verzorging op zich. Zij vertelt aan Caroline en Jörgen haar ingrijpende verhaal en neemt hen mee naar de dagelijkse gebeurtenissen van het dorp.

Zo vergezelt Caroline haar naar de markt en volgt ze één van de meisjes op de kleuterschool. Jörgen doet mee aan ochendgymnastiek en ontmoet één van de jongens in het jongenshuis, die in het kader van zijn opleiding aan de Kunstacademie een uitvoering voorbereidt voor de Nederlandse gasten.

In de drukte en warmte van de miljoenenstad Hanoï delen Caroline en Jörgen met elkaar hun ervaringen en belevenissen over de moeders en kinderen.




TROS