FNV

FNV Vakantiewerk-campagne bij Six Flags Holland

FNV-voorzitter Lodewijk de Waal brengt op woensdag 4 augustus een werkbezoek aan attractiepark Six Flags Holland in het kader van de jaarlijkse vakantiewerkcampagne. De Waal maakt een ronde door het park en luncht met vakantiewerkers. De FNV vindt het belangrijk jongeren voor te lichten over hun rechten en plichten. Dit jaar besteedt ze veel aandacht aan de mogelijkheid om belastinggeld terug te krijgen, onder het motto 'Laat geen geld liggen'.

Six Flags Holland nabij Lelystad is een populair themapark met meer dan 50 attracties en shows. Het bekendst zijn de spectaculaire roller coasters. In de zomer werken er honderden vakantiewerkers.

Het werkbezoek begint om 11 uur 's ochtends met een ronde door het park. Rond het middaguur is er een lunch met 20 vakantiewerkers. Een deskundige van de FNV Belastingservice helpt de jonge werknemers bij het terugvragen van teveel betaalde belasting.

De laatste 10 jaar is het steeds gewoner geworden dat jongeren naast hun school, opleiding of studie een bijbaan hebben. 55 procent heeft een bijbaan. In de vakantie werken ze vaak bij diezelfde werkgever gewoon meer uren. De FNV pleit er al langer voor dat informatie over rechten en plichten op school wordt geïntegreerd in het lesprogramma voor 13- en 14-jarigen.

De vakcentrale merkt nog niets van slapte in vakantiebanen als gevolg van de recessie.
Het traditionele vakantiewerk bestaat uit twee soorten:
- vervangen van de 'gewone' werknemer als die tijdens schoolvakanties en masse met vakantie gaat.

- opvangen van de zomerpiek in seizoensgevoelige sectoren als horeca en recreatie, maar ook land- en tuinbouw.

Elke zomer voert de FNV campagne rond vakantiewerk. Advertenties in landelijke media attenderen jongeren op de website www.fnv.nl/workpower. Een promotieteam bezoekt plaatsen waar veel jongeren werken.
De FNV heeft een speciaal telefoonnummer voor vragen over vakantiewerk (0900 - 3.300.300). Daar komen op dit moment vooral vragen binnen over de hoogte van het minimumjeugdloon, het ziekenfonds en bijverdienen naast kinderbijslag of studiefinanciering.

Meer informatie:
FNV, Richard Gielen, 020 5816 552 of 06 53 412533 Six Flags Holland, Alice Kroeze, 0321 329903 of 06 53 636734
- Journalisten en fotografen zijn van harte uitgenodigd het werkbezoek bij te wonen. Wel vragen we u van tevoren telefonisch aan te melden bij de FNV. E-mail: persvoorlichting@vc.fnv.nl.
- Adres: Six Flaggs Holland, Spijkweg 30 8256 RJ Biddinghuizen.

van bovenstaand bericht.

30 jul 04 10:35