NATIONAAL FONDS OUDERENHULP

Scootmobiel-poolplan Nationaal Fonds Ouderenhulp feestelijk van start

Met de feestelijke overhandiging van drie scootmobielen aan het Rotterdamse verzorgingshuis Humanitas-Acropolis gaat het unieke scootmobiel-poolplan van het Nationaal Fonds Ouderenhulp woensdag 4 augustus officieel van start. Gedurende een half jaar wordt het poolplan voor verzorgingshuizen getest bij de tehuizen die dinsdag 27 juli deelnamen aan de eerste Nederlandse Scootmobiel Kampioenschappen op Zandvoort. De verzorgingshuizen krijgen gedurende die zes maanden elk twee scootmobielen voor algemeen gebruik.

Als winnende tehuis krijgt Humanitas ook een derde scootmobiel aangeboden door leverancier en samenwerkingspartner van de Scootmobiel Kampioenschappen, Mobiel Garant. Deze scootmobiel mag het verzorgingshuis houden. Ambassadeur John Bernard van het Nationaal Fonds Ouderenhulp zal de voertuigen feestelijk onthullen in het bijzijn van het winnende team en de trotse bewoners van het verzorgingshuis.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp heeft in samenwerking met Mobiel Garant het scootmobiel-poolplan voor verzorgingshuizen ontwikkeld om een zo efficiënt mogelijk gebruik van scootmobielen te bevorderen. Door het plan krijgen meer ouderen de kans er op een veilige en gemakkelijke manier op uit te trekken en mobiel te blijven, wat eenzaamheid tegen gaat. Daarnaast bestaat de kans dat met de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (begin 2006) het voor ouderen moeilijker wordt een scootmobiel vergoed te krijgen.

Om dit poolplan na de proefperiode te kunnen continueren en grootschaliger aan te kunnen bieden, introduceert het Fonds het ScootmobielAdoptiePlan. Dit houdt in dat bedrijven een scootmobiel of een deel ervan kunnen sponsoren. Niet alleen levert dit unieke reclamemogelijkheden op, het bedrijf toont hiermee tevens haar maatschappelijke betrokkenheid. Ook particulieren kunnen een scootmobiel of een gedeelte sponsoren.

Programma start scootmobiel-poolplan

11.00: Ontvangst door dhr. H.M. Becker, voorzitter van de Raad van Bestuur van Humanitas en mevrouw W.H.J. Markesteijn, directeur vestiging Humanitas-Akropolis.

11.15: Onthulling van de scootmobiel door Nationaal Fonds Ouderenhulp-ambassadeur John Bernard

11.25: Uitleg over de scootmobiel door de heer W. de Bree, directeur van Mobiel Garant

11.35: Reactie van de winnaars van de eerste Nederlandse Scootmobiel Kampioenschappen (mevrouw Van der Vall, mevrouw Edelschaap, mevrouw Meijer en de heer De Melker)

11.45: Doop van de scootmobielen

11.50: Demonstratie en inrijden van de scootmobielen op uitgezet parcours

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie coördinator Elke van Wageningen van het Nationaal Fonds Ouderenhulp, tel. 06-42582774 of met Anne-Marie Blomesath, tel. 06-51085956.

van bovenstaand bericht.


03 aug 04 10:50