Gemeente Ede

Nummer158 / Ede, 3 augustus 2004

Burgemeester R.C. Robbertsen installeert `collega` Kinderdorp Bennekom

Opening van `Naar Buiten` op 4 augustus

Burgemeester R.C. Robbertsen bezoekt vandaag en morgen twee grootschalige activiteiten in de gemeente Ede. In het Kinderdorp Bennekom installeert hij dinsdagmiddag 3 augustus de gekozen burgemeester en op het Landgoed Hoekelum verricht hij op woensdagochtend de officiële opening van de beurs Naar Buiten. De heer Robbertsen zal namens het gemeentebestuur van Ede zijn waardering overbrengen aan de organiserende organisaties.

Kinderdorp in Bennekom
De installatie van de burgemeester van Kinderdorp vindt dinsdag 3 augustus plaats in de middagpauze van dit kindervakantiefestijn aan de Achterstraat in Bennekom. De kandidaten voor het burgemeesterschap hebben zichzelf via allerlei opdrachten moeten bewijzen. Na de voorselectie en een wie van de drie-finale komt het winnende kind te voorschijn. Burgemeester Robbertsen zal de winnaar of winnares vervolgens installeren en een ambtsketen omhangen. Het Kinderdorp Bennekom beschouwt deze jongen of dit meisje deze week als de gekozen burgemeester die allerlei representatieve taken krijgt toebedeeld zoals bijvoorbeeld vrijdag de ontvangst en begeleiding van een bekende zanger.

Naar Buiten op Landgoed Hoekelum
Op woensdagmorgen 4 augustus omstreeks 10.00 uur verricht burgemeester Robbertsen de officiële openingshandeling van de beurs Naar Buiten. Dit evenement benut het Landgoed Hoekelum vier dagen lang voor een festijn dat de organisator KRB bestempelt als educatief en gezellig voor het gehele gezin met volop demonstraties, doe-mee-activiteiten en interessante stands. Het terrein is omgetoverd in een attractief aandoend feesttentenlandschap waar naar verwachting enkele tienduizenden bezoekers terecht kunnen.

De burgemeester wil de organisator, de vele vrijwillige medewerkers en de deelnemers graag complimenteren met het resultaat van hun maandenlange voorbereidingen.

---