Time : 3:50:47 PM
Date : Tuesday, August 03, 2004
Sender Name: Ministère de l'intérieur

Ontploffing in Gellingen - Nationale Begrafenis
FEDERALE REGERING
KABINET VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN

PATRICK DEWAEL

3 augustus 2004

PERSBERICHT

Ontploffing in Gellingen - Nationale Begrafenis

woensdag 4 augustus

De begrafenis van 8 van de slachtoffers van de ontploffing te Gellingen vindt plaats op woensdag 4 augustus in de St. Julien kerk te Ath om 11u. De organisatie gebeurt door de stad Ath in samenwerking met de dienst protocol van Binnenlandse Zaken.

Het paleis wordt vertegenwoordigd door Prins Filip. Verder zullen er ook vertegenwoordigers zijn van de Federale Regering, de Federale Parlementen en de Parlementen en Regeringen van de Gewesten en Gemeenschappen. Tenslotte nemen ook de ambassadeur van Frankrijk en enkele buitenlandse delegaties deel aan de plechtigheid waaronder een belangrijke Franse delegatie uit Rijsel

Het scenario voor de begrafenis ziet er uit als volgt :

10u30: in de brandweerkazerne te Ath worden eretekens (burgerlijk Kruis 1ste klasse voor daden van moed en zelfopoffering) uitgereikt door de minister van Binnenlandse Zaken aan de vijf brandweerlieden, de inspecteur van politie en de agent van Electrabel. (Uit respect voor de andere slachtoffers die niet in aanmerking komen voor een ereteken wordt de uitreiking bewust discreet gehouden)

De lijkkisten worden op de schouders van collega's naar de kerk gebracht.

11u: kerkdienst in de St. Julien kerk te Ath met oa toespraken van de minister van Binnenlandse Zaken, de burgemeester en de voorzitter van de Waalse Federatie van de Brandweer.

Na de kerkdienst worden de kisten naar het kerkhof gebracht. De deelnemers aan de kerkdienst worden na een tussenstop aan het stadhuis met bussen naar de begraafplaats gebracht.

Perscontact:
Greet Geypen 0479/ 39 58 17