Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 04-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Brand

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 augustus heeft brand gewoed naast een woning.

Rond 02.45 uur kregen de politie en brandweer de melding van rookontwikkeling op de Langestraat. Ter plaatse bleek dat naast een winkel met daarboven een woning een bankstel, bestemd voor het grof vuil, in brand stond. De bewoner had de brand ontdekt en had met zijn vrouw en kinderen inmiddels de woning verlaten. De brandweer had de brand snel geblust, waarna de bewoners terug konden naar hun woning. De twee kleine kinderen hadden voor de schrik van de politie een goodbear gekregen.

De gevel van het pand liep door de brand schade op en ook was rook de winkel binnengedrongen.

Getuigen die voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsendieven

AMERSFOORT / BARNEVELD Op dinsdag 3 augustus werden drie mannen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Rond 16.45 uur werden politiemensen op de Van Asch van Wijckstraat aangesproken door een 27-jarige man uit Amersfoort. Hij verklaarde dat drie inzittenden van een bestelbus zojuist hadden geprobeerd zijn fiets te stelen en hij wees het busje aan. Politiemensen gingen achter het busje aan en gaven de bestuurder een stopteken. De drie inzittenden van het busje, mannen van 23, 29 en 30 jaar oud en afkomstig uit Nijkerk, werden aangehouden.

In het busje werd een mountainbike aangetroffen. Deze bleek die middag bij het NS-station Barneveld-noord te zijn gestolen. Tevens lagen een betonschaar en een vlindermes in het busje. Het busje met inhoud werd in beslag genomen. De drie verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en zitten nog vast voor nader onderzoek.

Vechtpartij

AMERSFOORT Op dinsdag 3 augustus draaide een scheldpartij uit op een vechtpartij.

Rond 20.20 uur fietsten twee Amersfoortse vrouwen van 18 en 23 jaar met enkele vriendinnen over de Juliettestraat. Daar werden zij vanuit een pand uitgescholden. Vervolgens kwam een 42-jarige vrouw uit Amersfoort het pand uit en er ontstond een woordenwisseling tussen het groepje vriendinnen en de 42-jarige vrouw. Dit mondde uit in een vechtpartij, waarbij over en weer klappen vielen.

De 23-jarige Amersfoortse en de 42-jarige Amersfoortse deden aangifte tegen elkaar. Beiden hadden licht letsel opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Woloverlast

AMERSFOORT Op dinsdag 3 augustus kreeg de politie een wel erg aparte melding van overlast.

Rond 16.05 uur werden politiemensen naar de Hudsonstraat gestuurd. Daar zou overlast worden veroorzaakt door rondvliegende schapenwol. Ter plaatse bleek dat een hoeveelheid schapenwol op een grasveld te drogen lag. Door de wind waren enkele pluisjes de wijde wereld ingetrokken. De pluizen zijn door de betrokkenen naderhand zelf opgeruimd.

Hennepplantage

WOUDENBERG Op dinsdag 3 augustus werd door de politie een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd overdag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Henschoterlaan. Daarbij gingen de politiemensen met behulp van de brandweer het pand binnen via een zolderraam. In het pand werd een hennepkwekerij met ruim 300 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.