Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld-plas diesel op de weg noodlottig voor bromfietser
Publicatiedatum: 04-08-2004

Een plas dieselolie op de Dr. Willem Dreeslaan in Barneveld is dinsdagmiddag noodlottig geworden voor een 50-jarige bromfietser uit die plaats. Het slachtoffer reed omstreeks half vijf de rotonde nabij de Valkseweg op en zag een vloeistofplas op de weg liggen. In de veronderstelling dat dit water was reed de Barnevelder erdoor heen, waarbij hij uitgleed en ongelukkig ten val kwam. De gewonde Barnevelder is met vermoedelijk breuken aan de elleboog en schouder overgebracht naar het Ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht. De dieselplas was op de weg terechtgekomen nadat een 31-jarige automobilist uit Barneveld dit bij het oprijden van de rotonde was verloren. De automobilist merkte dit tijdens het rijden en ontdekte dat de tankdop van zijn voertuig verdwenen was. De automobilist reed vervolgens weg om hulp te halen om de brandstof van het wegdek te verwijderen. Bij terugkomst zag hij dat het ongeval inmiddels had plaatsgevonden. De man heeft zich bij de politie gemeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - dure slok

Publicatiedatum: 04-08-2004

Het leegdrinken van een pak drinkyoghurt in een Edese supermarkt en vervolgens zonder te betalen weglopen is een 36-jarige man uit het Duitse Kleve dinsdagmiddag duur komen te staan. De man kreeg er een boete voor van 125 euro. Winkelpersoneel had de Duitser betrapt en droeg hem over aan de politie. Die hield de Duitser aan op verdenking van het plegen van winkeldiefstal. De man bekende het pak yoghurt, ter waarde van nog geen euro, te hebben leeggedronken en zonder betalen naar buiten te zijn gelopen. Na verhoor mocht de Duitser weer vertrekken. Van de supermarkt kreeg hij een winkelverbod: hij mag er een jaar lang zijn gezicht niet laten zien.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - Wageninger aangehouden na huiselijk geweld
Publicatiedatum: 04-08-2004

De politie heeft deze week een 54-jarige Wageninger in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 56-jarige echtgenote. De man wordt ervan verdacht het afgelopen weekend zijn vrouw te hebben geschopt en geslagen. Ook zou hij haar bekogeld hebben met servies. De vrouw had de woning uit weten te vluchten en heeft zich later bij de politie gemeld voor aangifte. Volgens haar zeggen was zij vaker door haar man mishandeld en bedreigd. Voor de vrouw is in overleg met hulpverleners elders onderdak gezorgd. De man is later aangehouden en had de mishandelingen bekend. In overleg met justitie kreeg hij een dagvaarding en zal hij zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Terschuur-Nijkerker bekent (zware) mishandeling:dagvaarding
Publicatiedatum: 04-08-2004

De 34-jarige Nijkerker, die dinsdagochtend op de A1 bij Terschuur door de politie was aangehouden op verdenking van ondermeer (poging tot) zware mishandeling heeft in overleg met justitie een dagvaarding gekregen. De man moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Het slachtoffer, de 44-jarige vrouw uit Soest heeft geen aangifte gedaan, maar de verdachte wordt toch vervolgd. Naast de mishandeling is ook proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed, rijden terwijl het rijbewijs was ingevorderd, weigeren ademonderzoek en belediging en verzet tegen de politie. De Nijkerker had verklaard het slachtoffer de voorafgaande avond in een café te hebben ontmoet. Onderweg zouden ze woorden hebben gekregen, waarbij het slachtoffer hem zou hebben bedreigd, waarop de Nijkerker volgens zijn zeggen geslagen zou hebben. De man is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles in de West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 04-08-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft dinsdag snelheidscontroles uitgevoerd op verschillende plaatsen in het district West-Veluwe Vallei. Hieronder een overzicht:
- Wageningen, Lawickse Allee, controle tussen 07.30 en 10.00 uur, 43 overtreders onder 1400 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 114 km/u waar maximaal 80 gereden mag worden.

- Garderen, Hogesteeg, controle tussen 17.15 en 20.30 uur, 12 overtreders op een aantal van 950 passanten.

- Voorthuizen, Apeldoornsestraat, controle tussen 16.35 en 20.30 uur, 50 overtreders onder ruim 1900 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 115 km/u waar maximaal 80 is toegestaan.

- Lunteren, Lage Valkseweg, controle tussen 16.45 en 20.45 uur, 91 overtreders onder 950 passanten. Hoogst gemeten snelheid: 121 km/u waar maximaal 80 is toegestaan.

Zelf geflitst? Kijk op www.politiegelderlandmidden.nl en klik op de pagina's van het verkeershandhavingsteam voor een overzicht van de controlewegen in de regio Gelderland-Midden. Voor een overzicht van de boetes in verband met te hard rijden zie de boetecomputer op www.openbaarministerie.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---