Stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht 04-08-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vrouw voorzien van prijskaartjes

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 augustus een vrouw aangehouden voor het onder invloed slapen op straat en het in bezit hebben van vermoedelijk gestolen kleding.

Tijdens de surveillance zagen agenten op het Janskerkhof een vrouw ter hoogte van het urinoir liggen. De 57-jarige vrouw uit Utrecht was in nieuwe kleding gestoken waar zelfs de prijskaartjes nog aan zaten. De vrouw werd wakker gemaakt en aangehouden. Op het bureau bleek zij ook nog een groot geldbedrag bij zich te hebben. Zij werd voor verhoor ingesloten.

Onder invloed op de bromfiets

UTRECHT Op de Marconisstraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed en zonder helm op de bromfiets reed.

In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 augustus zagen agenten omstreeks 01.10 uur twee personen op een bromfiets over de Lessepstraat rijden. Zowel de bestuurder als zijn passagier droegen geen helm. Ter hoogte van de Calvanistraat kreeg de 27-jarige bestuurder een stopteken, waaraan hij niet voldeed en hard wegreed.

De achtervolging werd ingezet. De bestuurder reed via de Amsterdamsestraatweg de Muyskenweg op, waar hij aan het einde tussen de paaltje doorreed in de richting van de Demkabrug. Hier verloor de politie de bromfiets enige tijd uit het oog. Enkele minuten laten reed de Utrechter alleen met zijn bromfiets over de Marconistraat en kon de politie hem alsnog aanhouden. Op het bureau wees de ademanalyse 309 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur naar huis gestuurd. Tevens kreeg hij en zijn passagier een bekeuring voor het niet dragen van de helm.

Man twee keer aangehouden

UTRECHT Dinsdagmorgen heeft de politie een man aangehouden voor onder andere het rijden onder invloed. s Middags werd de man wederom aangehouden voor het plegen van geweld.

Omstreeks 08.05 uur controleerden agenten een bestuurder op het Zandpad vanwege zijn rijgedrag. Op het moment dat de 21-jarige bestuurder werd aangesproken op zijn rijgedrag werd hij recalcitrant en wenste geen enkele medewerking te verlenen. Omdat de man zichtbaar onder invloed was, werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier gaf hij een in eerste instantie een valse naam op en bleef aan één stuk door de politiemensen beledigen. Op de ademanalyse blies de man 510 ug/l. Uiteindelijk werd hij met een proces-verbaal, een rijverbod van vijf uur en een aantal bekeuringen naar huis gestuurd.

Rond 15.00 uur kreeg de politie een melding dat er gevochten werd op het Zandpad. Ter plaatse bleek dat twee mannen waaronder de man die eerder op de dag al aangehouden was ruzie hadden gemaakt en over en weer rake klappen waren gevallen. De verdachten waren inmiddels verdwenen. Na een kleine zoektocht trof de politie de 21-jarige verdachte en zijn maat in het kwaad een 24-jarige man beiden uit Utrecht - in Park de Gagel aan. Ditmaal ging de man gewillig mee en werd hij ingesloten op het bureau.