Binnensticht, 09.40 uur

Utrecht 04-08-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Haastige automobiliste

HOLLANDSCHE RADING - In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 augustus moest een automobiliste haar rijbewijs inleveren na een pittige snelheidsovertreding.

Rond 01.00 uur zagen politiemensen een auto met een behoorlijke snelheid over de Dorpsweg in Maartensdijk rijden. Zij gingen achter de auto aan, en wisten op de Tolakkerweg in de buurt van het voertuig te komen. Daar constateerden zij dat de bestuurster, een 33-jarige vrouw uit Loosdrecht, met een (al gecorrigeerde) snelheid reed van 114 km/u, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. Tevens hadden zij gezien dat de vrouw een verkeersheuvel links passeerde.

De Loosdrechtse kreeg een stopteken. Haar rijbewijs werd ingevorderd, zij kreeg een proces-verbaal voor de veel te hoge snelheid en een bekeuring voor het links passeren van de verkeersheuvel.

Straatrovers aangehouden

ZEIST Op dinsdag 3 augustus werden twee verdachten aangehouden na een straatroof.

Rond 15.15 uur fietste een 47-jarige vrouw uit Zeist over de Woudenbergseweg in de richting van Driebergen. Zij zag verderop twee jongens in de berm staan en vertrouwde het niet, maar voordat zij om kon keren, kwam één van de jongens naar haar toe rennen en griste de tas van de vrouw uit haar fietsmandje. De jongen rende weg en gooide daarbij spullen uit de tas weg. De vrouw vond daardoor de meeste (zwem)spullen terug, maar miste een klein geldbedrag.

Een passerende getuige belde de politie en door twee politie-eenheden werd naar de verdachten uitgekeken. Zij troffen de verdachten op de Woudenbergseweg, nabij de begraafplaats, aan. Het tweetal, jongens van 12 en 14 jaar oud en afkomstig uit Zeist, werd aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor in het politiebureau ingesloten.

Hennepkwekerij

GROENEKAN Op dinsdag 3 augustus werd door de politie een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 08.30 uur een onderzoek in een pand aan de Groenekanseweg in. Daarbij werd een hennepkwekerij van ongeveer 400 planten aangetroffen en werden twee verdachten, mannen van 39 en 51 jaar uit Utrecht, aangehouden. In de auto van de 39-jarige Utrechter werd tevens een tas gedroogde toppen aangetroffen. De planten, kweekapparatuur en plantentoppen werden in beslag genomen. De verdachten zijn verhoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij zijn in de loop van de middag heengezonden.