Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Spoelman houdt koppositie bij EK Jeugd In de vijfde ronde van het EK Jeugd in Turkije heeft Wouter Spoelman de (gedeelde) koppositie in zijn groep behouden. Dankzij een zege op Nidjat Agayev uit Azerbeidjan kwam hij op 4,5 uit 5. Wouter deelt nu de leiding met Giorgi Margvelashvili (GEO) en Emre Can (TUR). Ook Bianca Muhren blijft na een remise bovenin meedraaien. Robert Ris moest na een nederlaag een stapje terugdoen.

De jongere spelers van de Nederlandse afvaardiging strijden volop mee voor een plek in de middenmoot. Martine Middelveld, Cyriel Pex en Floris Busscher staan op 2 uit 5. Chantal van Eijk en Donna Schut hebben voorlopig een halfje minder.
Dinsdag was een rustdag. Woensdag wordt de zesde ronde gespeeld. Op de toernooisite is alle informatie te vinden. Hier zijn ook elke dag een paar partijen live te volgen. Misschien zijn Bianca en Wouter daar vandaag weer bij.


---

Zevende ronde Open NK te Dieren de dag van Sipke Ernst

De samoerai begint zijn dag met een glimlach en een grote ongerustheid. Immers, aan het einde van de dag kan hij dood zijn. Evenzo vergaat het de schaker. Alleen, voor hem hebben de goden als uitwijkmogelijkheid de remise uitgevonden. Soms is de schaker daar blij mee, soms niet. Sergei Tiviakov had vandaag zeer graag het volle punt tegen Sergei Kalinitschew geboekt. Maar de taaie Duitser hield opnieuw stand, met als gevolg vijf koplopers. Want alleen Sipke Ernst profiteerde van het passen aan de twee topborden.

Grootmeesters komen bovendrijven in zesde ronde Open NK te Dieren