Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht 04-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Bezoek steelt camera

BAARN Een oppasser in een woning werd onaangenaam verrast toen bleek dat twee bekenden van hem bij een bezoek goederen hadden weggenomen uit een woning op de Hertog Hendriklaan.

De goederen, een digitale fotocamera en kabelhaspel, werden vermist toen de bewoner van het perceel terugkwam. Uit het onderzoek van de politie bleek dat de oppasser op zondag 1 augustus, tussen 20.00 en 21.30 uur, bezoek had gehad van twee bekenden van hem uit Baarn, een jongen van 17 en een jongeman van 18 jaar. Zij hadden tijdens hun bezoek diverse ruimten in de woning doorzocht. Uit de doorzochte ruimten bleken de goederen te zijn weggenomen. De 17- en 18-jarige verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Zij zijn op woensdag 4 augustus voorgeleid bij de officier van justitie.

Fietsendieven

AMERSFOORT / BARNEVELD Op dinsdag 3 augustus werden drie mannen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Rond 16.45 uur werden politiemensen op de Van Asch van Wijckstraat aangesproken door een 27-jarige man uit Amersfoort. Hij verklaarde dat drie inzittenden van een bestelbus zojuist hadden geprobeerd zijn fiets te stelen en hij wees het busje aan. Politiemensen gingen achter het busje aan en gaven de bestuurder een stopteken. De drie inzittenden van het busje, mannen van 23, 29 en 30 jaar oud en afkomstig uit Nijkerk, werden aangehouden.

In het busje werd een mountainbike aangetroffen. Deze bleek die middag bij het NS-station Barneveld-noord te zijn gestolen. Tevens lagen een betonschaar en een vlindermes in het busje. Het busje met inhoud werd in beslag genomen. De drie verdachten zijn in het politiebureau ingesloten en zitten nog vast voor nader onderzoek.

Verkeersruzie loopt uit de hand

SOEST Op dinsdag 3 augustus gingen twee groepen elkaar te lijf na een verkeersruzie.

Rond 18.45 uur reed een busje volgens een getuige op een asociale manier over de Torenlaan. Daar reed een groepje mensen in twee autos. De eerste auto werd door het bestelbusje ingehaald, maar hij moest door een tegemoetkomende auto naar rechts en kwam daardoor tussen de twee autos in te rijden. De voorste auto ergerde zich aan het agressieve verkeersgedrag en liet de bestelbus er vervolgens niet langs.

Op de Lange Brinkweg volgde er een confrontatie tussen de vier inzittenden van het busje en de groep uit de autos. Daarbij vielen over en weer klappen. De politie werd gewaarschuwd en ging ter plaatse. Daarbij bleek dat het busje was vertrokken, volgens getuigen om versterking te halen. Dat bleek te kloppen: kort daarna kwamen er twee mannen aanlopen en vervolgens kwamen er nog drie autos met mannen aan. De politie wist de opgewonden partijen gescheiden te houden. Er werd gesproken met de 19-jarige Soester bestuurder van het busje en de 33-jarige Baarnse bestuurder van de auto die hem niet had willen laten passeren. De zaak werd uitgepraat en nadien werden handen geschud.

De 19-jarige Soester wenste wel aangifte te doen tegen een 55-jarige man uit Baarn die hem een klap had gegeven. De 55-jarige man werd verzocht een verklaring op het politiebureau te komen afleggen, maar omdat hij dat weigerde, werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij is in het politiebureau verhoord en daarna heengezonden.