Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht 04-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Gewapende overval; oproep getuigen

IJSSELSTEIN Maandagmorgen 2 augustus omstreeks 6.05 uur vond een gewapende overval plaats in een supermarkt aan de Televisiebaan.

Toen een winkelmedewerker bij de supermarkt kwam aanrijden en uitstapte, kwamen drie mannen met bivakmutsen en vuurwapens op hem afrennen. De mannen kwamen door een heg uit de richting van de parkeerplaats en de school. Zij dwongen de winkelmedewerker onder bedreiging van de vuurwapens om binnen in de zaak de kluis te openen en konden zo een onbekend geldbedrag buitmaken. Eén van de verdachten deed al kort na de overval zijn muts af. De verdachten zijn te voet, langs de trambaan in de richting van de moskee gevlucht.

Signalement verdachten:

Alledrie een normaal postuur en ongeveer 1.80 m lang. Een van de mannen droeg een donkere rugzak. De mannen spraken Nederlands, met een Arabisch accent. De verdachte die zijn muts heeft afgedaan, had een getinte huidskeur en zwart haar.

Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Ongeval met letsel op het water

LOPIKERKAPEL Dinsdag om 15.40 uur kreeg de politie de melding dat in het water aan de Lekdijk Oost een zwemmer gewond was geraakt door een aanvaring met een motorboot.

Ter plaatse troffen agenten een 26-jarige man uit Utrecht aan die zes diepe sneeën op zijn rug had. Uit verklaringen kwam naar voren dat de Utrechter met zijn waterscooter de drie inzittenden van de motorboot nat had willen maken, maar ongeveer 2 meter voor de motorboot ten val kwam. De bestuurder van de motorboot, een 13- jarige jongen uit Beetgum, heeft direct de boot tot stilstand gebracht, maar dit mocht niet baten. De Utrechter kwam onder de boot terecht en raakte met zijn rug de schroef.

De ambulance was heeft de man naar het Antoniusziekenhuis vervoerd.

Winkeldiefstallen

HOUTEN Dinsdagmiddag omstreeks 16.10 uur vond een winkeldiefstal plaats aan de Raaigras. De verdachte, een 17-jarige jongen uit Houten, zou tabak hebben gestolen. De politie heeft de jongen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen kon met een boete en een winkelverbod van 1 jaar, het bureau om 19.40 uur verlaten.

Omstreeks 21.00 uur was het raak in een winkel aan de Spoorhaag. Daar hield de politie een 18-jarige jongeman uit Houten aan voor het stelen van flessen alcoholische drank. Deze Houtenaar moest ook een boete betalen voordat hij het bureau om 23.15 uur kon verlaten.