Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht 04-08-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Gewapende overval

BREUKELEN Dinsdagmiddag om 13.00 uur kreeg de politie een melding van een gewapende overval aan een tankstation aan de Straatweg.

Een 19-jarige medewerker uit Breukelen heeft onder bedreiging van een vuurwapen een onbekend geldbedrag moeten overhandigen aan de overvaller. De overvaller is vervolgens te voet over de ventweg (parallel aan de Straatweg) richting Maarssen gevlucht. Op het moment van de overval was 1 vrouw (gegevens onbekend) in het tankstation aanwezig, maar zij heeft niets van de overval gemerkt. Geen van de betrokkenen heeft letsel opgelopen.

De politie heeft het tankstation afgezet en in de omgeving een onderzoek ingesteld. Dat heeft nog niet tot een aanhouding geleid. Het onderzoek wordt voortgezet.

Snelvaren

VINKEVEEN Dinsdagmiddag tussen 15.30 en 18.00 uur controleerde de politie op de Noordplas van de Vinkeveense plassen naar aanleiding van klachten over snelvaren. Het was enorm druk op de plassen en de eilanden en er werd inderdaad behoorlijk snel gevaren. In totaal zijn hiervoor zeven bekeuringen uitgeschreven.

Een 15-jarige jongen uit Hoorn heeft naast een bekeuring voor snelvaren, ook een bekeuring gekregen voor het opgeven van een valse naam. Toen de agenten de jongen wilde aanspreken op zijn vaargedrag, reageerde de jongen opstandig en werkte hij op geen enkele wijze mee. Toen het hem te heet onder de voeten werd, wilde hij het water inspringen en wegzwemmen. Daarop is de jongen geboeid en overgebracht naar het bureau.

Hardrijder

MAARSSEN Dinsdagmorgen om 05.10 uur zagen agenten op de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen een 48-jarige automobilist uit Nijmegen voorbij scheuren richting Amsterdam. De man reed 185 km/uur bij een limiet van 120 km/uur en werd staandegehouden. Hij verklaarde haast te hebben om zijn vliegtuig te halen. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. De automobilist moest verder met de taxi naar Schiphol.

Rijden onder invloed

WOERDEN Dinsdagmiddag omstreeks 16.40 uur zag een getuige een man, vermoedelijk onder invloed van drank, op het Bereklauwveld in een auto stappen en wegrijden. De politie kon deze man, 39 jaar en uit Woerden, op het Wederikveld controleren. Hij blies 245 ug/l en bleek twee keer eerder onder invloed achter het stuur te zijn betrapt. Proces-verbaal is opgemaakt.

BREUKELEN Agenten zagen in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 augustus om 01.10 uur een automobilist slingerend en zonder achterlicht over de Merwedeweg rijden. Bij controle van de 21-jarge automobilist uit Groningen bleek dat zijn auto niet APK gekeurd was en dat hij teveel had gedronken. De man is aangehouden en blies 280 ug/l. Proces-verbaal is opgemaakt

MAARSSEN Surveillerende politieagenten zagen in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 augustus omstreeks 02.00 uur op de Verbindingsweg een automobilist rijden die zij controleerden op rijden onder invloed. De 34-jarige man uit De Meern had teveel gedronken en werd aangehouden. Hij blies 770 ug/l en kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Ook is zijn rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.