Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 4 augustus 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Dinsdagmiddag omstreeks drie uur stelden politiemensen van het district Zuid, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in in een woning aan de Dinteloordstraat.
Binnen werd een hennepkwekerij met 482 planten aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Een medewerker van een energiebedrijf constateerde dat de electriciteit voor de kwekerij illegaal werd afgetapt.
Dinsdagochtend constateerden politiemensen van het district Oost dat een woning aan de Jinnahsingel volledig als hennepkwekerij was ingericht. In diverse vertrekken werden in totaal zo'n 1000 hennepplanten en apparatuur aangetroffen. Alles is in beslag genomen en vernietigd.
Naar de eigenaren van de hennepkwekerijen wordt een nader onderzoek ingesteld.


* TWEE VERDACHTEN INBRAAK AANGEHOUDEN
In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee Rotterdammers, 33 en 39 jaar oud, aangehouden nadat zij kort ervoor hadden ingebroken in een supermarkt aan het Marconiplein.
Met behulp van Camera Toezicht werden de mannen getraceerd. Zij liepen in de richting van de Mathenesserdijk en konden even later door politiepersoneel worden aangehouden.


* VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN
Een 19-jarige Rotterdammer werd in de nacht van dinsdag op woensdag rond tien over één, in een woning aan de Mathenesserweg aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man had zijn vriendin, een 22-jarige Rotterdamse, naar aanleiding van een onenigheid met een mes in haar been gestoken. Hij is aangehouden en de vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.


* CONTROLE VISSERIJWET
BERGSCHENHOEK - Door politiepersoneel werd dinsdagmorgen rond half negen een controle uitgevoerd op de naleving van de Visserijwet in het Lage Bergse Bos. Er werden diverse bekeuringen uitgereikt voor het vissen zonder akte, het vissen met meer dan twee hengels en het vissen zonder toestemming van de rechthebbende. Tijdens de controle bleken vier mensen illegaal te hebben gekampeerd.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
Dinsdagmiddag en -avond hielden politiemensen van de districten Zuid en Feijenoord-Ridderster in samenwerking met de Flying Squad en politiemensen van de Bereden Brigade een actie preventief fouilleren in de aangewezen veiligheidsrisicogebieden Bloemhofd Noord, Dordtselaan en, voor de eerste keer, in Hillesluis. Tussen twee en tien uur werden 150 mensen op straat gefouilleerd en 42 auto's gecontroleerd. In zeven horecagelegenheden werden de vergunningen gecontroleerd en 43 personen gefouilleerd. Tijdens de preventief fouilleeractie werden vijf steekwapens in beslag genomen.
In de wijk Hillesluis werd een man aangehouden die in het bezit was van een gestolen auto en gestolen kentekenplaten en op het Slaghekplein werd een man aangehouden die bier dronk tijdens het autorijden en met een ongeldig rijbewijs reed. Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau.

Middaguitgave dinsdag 3 augustus 2004

* INBREKER OP DAK AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen vroeg rond half zeven werd op het dak van een woning aan de Gerard Scholtenstraat een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door politiepersoneel aangehouden. De man had kort ervoor ingebroken in een bedrijf aan de Zwart Janstraat. Toen politiepersoneel bij het bedrijf arriveerde bleek de gehele winkel leeggehaald te zijn en was de inbreker verdwenen. Door oplettende buurtbewoners kon korte tijd later de verdachte worden getraceerd. De man had zich op het dak van een woning verstopt. Nadat politiepersoneel op het dak was geklommen kon de man worden aangehouden.


* POLITIEMAN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Het Bureau Interne Zaken van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdagmorgen een 44-jarige politieman van het district Schiedam aangehouden. De politieman wordt verdacht van een zedenmisdrijf. Een nader onderzoek wordt ingesteld.


* BRAND IN DIERENCREMATORIUM
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks tien uur ontstond brand in een dierencrematorium op de Buitendijk. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Een 59-jarig personeelslid was de ovens aan het opstoken toen, vermoedelijk door oververhitting, het plafond vlam vatte. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatste was, bluste de uitslaande brand. Het gebouw liep aanzienlijke brandschade op.


* OVERLASTGEVER AANGEHOUDEN
KRALINGEN/CROOSWIJK - Maandagavond rond tien voor elf werd een 38-jarige Rotterdammer op de Vlietlaan aangehouden. De verdachte werd met name in de weekeinden van 10 en 17 juli jl. regelmatig gesignaleerd in verschillende cafés in Kralingen, waar hij zich vervolgens agressief gedroeg en onder andere weigerde te betalen voor zijn consumpties. Tevens uitte hij bedreigingen in de richting van het horecapersoneel. Dit resulteerde op een gegeven moment in acht aangiften van bedreiging en zeven overlastklachten. De Rotterdammer die gisteravond op de Vlietlaan werd gesignaleerd, kon worden aangehouden door politiemedewerkers. Hij is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Ochtenduitgave dinsdag 3 augustus 2004