Gemeente Capelle a/d IJssel

Eerste uitgiftepunt Greenwheels in gebruik

Wethouder Jan de Jong opend het eerste auto-uitgiftepunt van Greenwheels aan de Lepelaarssingel d.m.v. het dooorknippen van een lint om de auto.

Foto: Peter Molkenboer

Op 29 juli 2004 nam wethouder Jan de Jong het eerste auto-uitgiftepunt van Greenwheels aan de Lepelaarssingel in gebruik. De auto was speciaal voor deze gelegenheid versierd met een strik, die door de wethouder werd doorgeknipt. Vervolgens reed de wethouder onder toeziend oog van Jan Borghuis, medeoprichter van Greenwheels, een rondje. Greenwheels is een autodeelsysteem en door dit innovatieve concept werkt Capelle mee aan een milieuvriendelijkere manier van autorijden. Het blijkt dat autodelen tot 20 procent minder autos onder de abonnees leidt en 55 procent minder kilometers door deelautos ten opzichte van eigen autos. Mensen nemen bij autodelen veel minder vaak de auto dan wanneer ze er zelf één bezitten. De andere twee auto-uitgiftepunten komen aan de Bizetstraat en de Burgemeester
Schalijlaan/Stationsplein. Heeft u ook af en toe een auto nodig? Dan biedt een abonnement op Greenwheels hetzelfde gemak als een eigen auto, maar u betaalt alleen wanneer u de auto gebruikt.