Heuvelrug, 11.10 uur

Utrecht 04-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Gordelcontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 3 augustus een gordelcontrole op de Grote Beer gehouden. Twaalf bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 45,-.

Relationeel geweld

RENSWOUDE Op dinsdag 3 augustus gooide een vrouw zuur over haar man heen.

Rond 10.20 uur fietsten een 43-jarige man uit Renswoude en zijn 39-jarige vrouw uit Veenendaal - zij wonen niet bij elkaar over het Dijkje. Zij kregen ruzie over hun kinderen en dit liep dermate uit de hand, dat de man besloot terug te fietsen en hij keerde om. De vrouw werd op dat moment zo kwaad, dat zij een zwaar zuur uit haar fietstas pakte en meerdere malen zuur in de richting van haar man gooide. Hij werd in zijn gezicht, nek en rug geraakt en vluchtte naar een nabijgelegen woning, waar de politie en ambulance werden gewaarschuwd. De vrouw ging er op haar fiets vandoor.

Het slachtoffer werd met letsel aan zijn bovenlichaam en gezicht per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar bleek dat hij in ieder geval zwaar letsel aan één oog heeft opgelopen. De vrouw werd rond 11.10 uur bij haar woning in Veenendaal aangehouden. Zij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar klaagde zij over een brandend gevoel op diverse plaatsen van haar lichaam, dit ondanks het feit dat zij thuis al gedoucht had. Zij werd in overleg met een arts op het politiebureau onder de douche gezet. Zij hield klachten, werd door een arts onderzocht en voor oogletsel doorverwezen naar een oogkliniek. Daar is zij behandeld en vervolgens weer overgebracht naar het politiebureau, waar zij is ingesloten.