Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


4 augustus 2004


Lichtgewonde bij kop-staart-botsing


De vrouw van een 61-jarige automobilist uit Nootdorp raakte dinsdagmiddag op de rotonde op de Amersfoortseweg lichtgewond door een aanrijding. Haar man zag rond 17.30 uur te laat dat de auto voor hem, bestuurd door een 20-jarige man uit Breda, afremde. De man uit Nootdorp reed achterop deze auto die op zijn beurt achter op de auto van een 36-jarige man uit Alphen aan den Rijn botste. Ambulancepersoneel behandelde de vrouw van de automobilist uit Nootdorp ter plaatse. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.


Zakkenrollers slaan toe


Zakkenrollers hebben dinsdag in het centrum toegeslagen. Een 17-jarige Apeldoornse miste op het Marktplein tussen 11.00 en 12.00 uur op een gegeven moment haar portemonnee met onder meer een bankpas. Een 38-jarige plaatsgenote is vermoedelijk tussen de Deventerstraat en de Korte Nieuwstraat van haar tasje met inhoud beroofd.


Vos doodt lam


De politie kreeg dinsdagmorgen een melding van een 56-jarige eigenaar van een aantal schapen, dat afgelopen nacht een lam uit een weiland aan de Apeldoornseweg in Hoenderloo was gedood. Het dier werd aangetroffen met een afgebeten oor, staart en poot. De eigenaar vond het dier buiten de wei voor de ingang van het park De Hoge Veluwe en vermoedt dat een vos deze slachting op zijn geweten heeft. De eigenaar wilde graag weten of er meer eigenaren van schapen op deze wijze gedupeerd zijn.


(N.B. in de Stentor, editie Zutphen van dinsdag staat een heel artikel over Reintje de Vos en het feit, dat hij naast het roven van kippen en eenden nu ook in de bebouwde kom gesignaleerd wordt)


Fietser loopt hoofdwond op


Een 60-jarige Apeldoornse fietser liep dinsdagmorgen op de Laan van Zevenhuizen door een valpartij een flinke hoofdwond op. De man reed op het fietsad van de Laan van Zevenhuizen en kwam rond 10.00 uur door nog onverklaarbare wijze ten val. Hij liep diverse kneuzingen en een hoofdwond op. Een voorbijganger verleende eerste hulp en een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het Lukasziekenhuis.


Vijf boetes voor rijden door rood


De politie heeft dinsdag bij diverse rood-lichtcontroles in totaal vijf bekeuringen uitgedeeld. De politie controleerde onder meer op de kruising PWA-laan/Kalverstraat, op de Jachtlaan/Europaweg en op de Kerklaan/Koninginnelaan. In totaal reden vijf bestuurders door het rode verkeerslicht.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --