VVD



Nieuws

4 aug 2004 - Neelie Kroes benoemd als Eurocommissaris

Drs. N. Kroes is op 3 augustus 2004 door het kabinet voorgedragen als de Nederlandse eurocommissaris in de nieuwe Europese commissie. De Nederlandse regering is tot deze keuze gekomen vanwege de bewezen politieke capaciteiten en kennis van de voormalige minister van Verkeer en Waterstaat.

VVD Partijvoorzitter Jan van Zanen reageert verheugd op de voordracht van Neelie Kroes.
"Ik feliciteer Neelie van harte met haar eervolle kandidatuur. Het is goed voor Nederland, goed voor Europa. De liberale lobby heeft gewerkt en daar bedank ik Gerrit Zalm en Jozias van Aartsen voor. Met deze opsteker gaat de VVD vol goede moed het komende najaar in."

Neelie Kroes is geboren te Rotterdam op 19 juli 1941. Zij is ongehuwd en woont in Wassenaar. Zij studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van 1971 tot 1977 is zij lid van de VVD Tweede-Kamerfractie van de Staten-Generaal geweest. In 1977 werd zij staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Deze functie heeft zij tot 1981 vervuld, waarna zij van 1982 tot 1991 minister van Verkeer en Waterstaat is geweest. Van 1989 tot 1991 heeft zij de functie van adviseur commissaris voor transport EEG in Brussel vervuld. In de periode 1991 tot 2000 was Neelie Kroes president van Nyenrode. Neelie Kroes is thans adviseur/commissaris van enkele (inter-)nationale ondernemingen.

**************