Politie Limburg-Noord

Elf winkeldieven aangehouden
Datum: 04-08-2004
Tijd bericht: 09:42
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft de afgelopen week in totaal elf personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Twee verdachten werden ingesloten, twee verdachten werd doorverwezen naar bureau HALT en vijf zaken werden afgehandeld door middel van snelrecht.

De politie heeft vrijdag 30 juli een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die in een zwart leren jas, terwijl het zomerweer was, werd gesignaleerd. De jas puilde uit en bleek een lading vlees voor een bedrag van ¤ 38,= te verhullen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. Maandag 2 augustus rond 14.40 uur werd in Roermond ook een 39-jarige inwoner van diezelfde plaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Veelandingstraat. De agenten zagen de verdachte met een winterjas aan lopen terwijl het 30 graden was. In zijn mouwen, die verdacht wik leken, zaten twee pakken DVD's. Nasperingen leerden dat deze uit een winkel aan de Veeladingstraat kwamen. Omdat de verdachte veelpleger is, is hij ingesloten.

Een 30-jarige man uit Weert werd in een doe-het-zelfwinkel aan de Ropermondseweg betrapt met 14 slijpschijven in zijn kleding. Bij de kassa ging het alarm af en werd hij aangehouden. De waarde van de buit is ¤ 67,=. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij is met een dagvaarding heengezonden.

In Blerick is maandag 2 augustus rond 17.00 uur een man van 34 jaar aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Wieenpassage betrapte de man toen deze artikelen langs de kassa meenam zonder af te rekenen. De politie kwam ter plaatse en nam de man mee naar het politiebureau. De zaak is afgehandeld door middel van snelrecht.
Tekst:
De politie heeft donderdag 29 juli rond 15.30 een 13-jarige jongen en zijn 35-jarige vader in Roermond aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan het Munsterplein hield de jongen staande nadat het alarm bij de uitgang afging. De jongen bleek twee armbanden, een ketting en een label van een ketting bij zich te hebben. De vader liep naast hem, maar bij ontdekking van de diefstal liep hij door. Even later kwam hij toch terug om zijn zoon te halen. Hij wist niet van de diefstal.

De politie heeft drie minderjarigen die door winkelpersoneel waren betrapt op winkeldiefstal, waarna bij onderzoek bleek dat een van hen verantwoordelijk was voor het gebeuren. Deze is naar Halt gestuurd. Het betreft een 13-jarig meisje uit Swalmen. De drie meisjes hadden in een winkel aan de Roersingelpassage halskettingen weggenomen en de kaartjes ervan in pashoekjes laten liggen. De kettingen werden aangetroffen in de tas van de 13-jarige.

Twee jongens van 13 en 14 jaar uit America werden maandag 2 augustus betrapt bij het wegnemen van twee hangsloten en een imbussetje uit een winkel aan de Pastoor Jeukenstraat. De waarde ervan bedraagt ¤ 20,=. In overleg met de ouders zijn de jongens doorverwezen naar Halt.

De politie heeft een tweetal personen in de leeftijd van 46 en 43 jaar uit Eindhoven aangehouden die door winkelpersoneel van een zaak aan de Straelseweg in Venlo waren aangehouden. De verdachten hadden goederen in hun tassen, zonder daarvoor te hebben betaald. Beiden ontkenden de spullen te hebben gestolen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en hun zaak is door snelrecht afgehandeld.