Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


4 augustus 2004


TWELLO - Politie zoekt getuigen aanrijding


De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding van dinsdag op de parkeerplaats van het zwembad De Schaeck aan de Veenhuisweg. Een 43-jarige man uit Deventer parkeerde rond 12.00 uur zijn auto op de parkeerplaats. Bij terugkeer rond 17.25 uur bleek zijn auto aangereden en beschadigd te zijn. De gewaarschuwde politie vond onderdelen van een andere auto bij de auto van de Deventenaar. Getuigen wordt verzocht de politie te bellen.


ZUTPHEN - Gewonden door aanrijding


Twee inwoner van Zutphen (19 en 24 jaar) zijn dinsdagavond op de Laan van Eme bij een éénzijdige aanrijding gewond geraakt. De auto bestuurd door de 24-jarige man raakte rond 19.35 uur de stoep waardoor de auto in een slip raakte, 50 meter over de middengeleider schiet en vervolgens tegen een boom tot stilstand komt. De bestuurder liep een hoofdwond op en de andere man een pijnlijke schouder, een snijwond aan een arm en een bloedende vinger. Beiden werden met een ambulance naar het Spittaal vervoerd.


ZUTPHEN - Motorrijder onderuit


Een 49-jarige motorrijder uit Ulft gleed dinsdagavond op de kruising Den Elterweg Laan naar Eme met zijn motor onderuit. De man reed rond 22.05 uur, samen met een 40-jarige motorrijder uit Ulft richting het kruispunt bij het ziekenhuis. Toen de 40-jarige man voor het oranje verkeerslicht remde reed zijn plaatsgenoot tegen het achterwiel van zijn voorganger en kwam hierbij ten val. Hij klaagde over pijn aan zijn heup en been en een ambulance vervoerde hem naar het Spittaal. Een politieman reed met de motor van het slachtoffer eveneens naar het ziekenhuis.


VORDEN - Brand in woning


In een woning aan de Galgengoorweg ontstond dinsdagavond brand in het rieten dak. De 54-jarige bewoner had last van een wespennest in het dak en bestreed het nest met een bestrijdingsmiddel in een spuitbus. Rond 22.45 uur vatte het dak vlam en spreidde het vuur zich razendsnel uit. De brandweer was snel ter plaatse en brandweerlieden uit Vorden, Almen, Warnsveld, Zutphen en Lochem bestreden het vuur. Zij konden niet voorkomen dat het rieten dak en de zolder volledig uitbranden. Het nablussen duurde tot ongeveer woensdagmorgen vroeg 03.00 uur. De bewoner raakte tijdens het zien van de brand onwel en is met een ambulance ter observatie naar het ziekenhuis gebracht Salvage kwam ter plaatse en ving de familie op.


GORSSEL - Vijfjarig meisje van verdrinkingsdood gered


Omstanders en een badmeester hebben dinsdagmiddag in het zwembad De Boskoele een 5-jarig meisje uit Rotterdam van verdrinkingsdood gered. Een 10-jarig jongetje zag rond 15.30 uur het meisje op de bodem van het zwembad liggen. Hij waarschuwde zijn tante en een vriendin die een andere zwemmer waarschuwden. Deze zwemmer, een 58-jarige man uit Vijfhuizen, haalde het meisje uit het water. De badmeester begon het kind onmiddellijk te reanimeren. Toen zij weer bij bewustzijn kwam nam het gealarmeerde ambulancepersoneel het over. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Spittaal in Zutphen.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --