Politie Zuid-Holland-Zuid

4/8 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

04-08-2004 - Persberichten district II

VREEMD VERHAAL
PAPENDRECHT- Een 44-jarige man uit Papendrecht kreeg begin vorige week een vreemd telefoontje. Hij werd gebeld door een onbekende man die zei dat hij op Schiphol stond met een paar asielzoekers. Volgens de beller zou de Papendrechter zich hebben opgegeven om asielzoekers op te vangen. Toen de Papendrechter zei dat dit niet waar was, zei de beller dat hij over een uur bij zijn woning zou zijn. Er gebeurde echter niets. Eind van vorige week werd de Papendrechter weer gebeld dat hij 1800 euro moest betalen omdat hij zijn afspraak niet was nagekomen. De beller wist heel veel te vertellen over de Papendrechter. Waar hij woont, en werkt en waar zijn vrouw werkt. Ook een collega zou een dergelijk telefoontje hebben gehad. De politie roept mensen op die ook dergelijke telefoontjes krijgen of hebben gekregen dit te melden bij de politie in Papendrecht, telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

AANRIJDING LETSEL
GIESSENBURG- Op dinsdagmorgen, 3 augustus 2004, omstreeks 08.35 uur, vond op de kruising Peursumsevliet met de Provincialeweg N 216 een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een bestelauto. De bestuurder van de motorfiets, een 52-jarige man uit Papendrecht, werd met een gebroken voet per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De motorrijder die over de Provincialeweg N 216 reed kreeg geen voorrang van de bestelauto, bestuurd door een 20-jarige man uit Brandwijk, die vanuit de richting Giessenburg de kruising opreed. De bestelauto raakte aan de voorzijde beschadigd en de motorfiets raakte rondom beschadigd.

CONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Burgemeester Keijzerweg hebben politieagenten 17 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 3 augustus 2004, van 08.00 tot 08.45 uur. In totaal werden 185 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.

GORINCHEM- Tijdens een verkeerscontrole op de Banneweg hebben politieagenten 65 bekeuringen uitgeschreven. Ze deden dit voor 43 bestuurders die geen gordel droegen, 21 bestuurders die te snel reden en 1 keer voor het niet hands-free bellen. Ze hielden de controle op dinsdag, 3 augustus 2004. In totaal controleerden de agenten 989 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.

HOOGBLOKLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Bazeldijk hebben politieagenten 20 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 3 augustus 2004, van 15.30 tot 16.30 uur. In totaal werden 179 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/uur.

INBRAAK WONINGEN
GORINCHEM- Twee flatwoningen aan de Boogschutterstraat zijn met grof geweld opengebroken. Dit gebeurde in de nacht van 2 augustus op 3 augustus 2004. De deuren van beide woningen werden met grof geweld opengebroken. Beide woningen werden geheel doorzocht. Gestolen zijn onder meer sieraden, DVDs en audioapparatuur. De Technische Recherche stelt een sporenonderzoek in.

KETTING
SLIEDRECHT - Dinsdagavond 3 augustus 2004, omstreeks 21.45 uur, is een 45-jarige man uit Sliedrecht op de Baanhoek aangehouden, omdat hij twee anderen mannen bedreigd had met een ketting en hen woordelijk bedreigde. Beiden, een 41-jarige en een 52-jarige man uit Sliedrecht, deden aangifte tegen de 45-jarige man. Aanleiding voor deze bedreiging was een conflict tussen de 45-jarige en de 52-jarige man. Overigens raakte de verdachte zelf gewond aan zijn hoofd, omdat de 41-jarige man hem met een fietspomp op zijn hoofd sloeg toen hij de 52-jarige man te hulp schoot. De verdachte is hiervoor in het ziekenhuis behandeld. Tijdens doorzoeking van de woning werd ook nog een vuurwapen gevonden. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

SLOOP
PAPENDRECHT- Een 51-jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden, nadat hij op het sloopterrein van winkelcentrum de Meent spullen aan het weghalen was. Dit gebeurde op woensdagochtend, 4 augustus 2004, omstreeks 04.50 uur. Surveillerende politieagenten zagen licht en hoorden geluid op het afgesloten sloopterrein. In een kantorencomplex werd de Rotterdammer na een zoekactie aangetroffen en aangehouden. Hij had inbrekergereedschap bij zich en draad en twee lampjes die hij had gedemonteerd. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.