Politie Drenthe

Woensdagochtend

Assen 04-08-2004

330,- boete voor vechtersbazen
MEPPEL Twee vechtersbazen hebben een boete van 330,- gekregen. De mannen werden vorige week bij verschillende vechtincidenten aangehouden. Onder andere werd een 23-jarige man uit Diever aangehoudenin de nacht van woensdag op donderdag toen hij zich bemoeide met een ruzie in de Akkerstraat.

Controle bromfietsen
STEENBERGEN Bij een bromfietscontrole op het Middendrift heeft de politie dinsdagmiddag vaak een bon moeten schrijven. Het vooral jeugdige verkeer kreeg onder meer vijf keer een bon voor een te hoge constructiesnelheid van de bromfiets, vier keer werd geschreven voor het niet dragen van de helm en twee bromfietsen waren niet voorzien van een gele plaat. Ook kregen twee automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. De politie zal binnenkort opnieuw controleren in de buurt van de recreatieplassen.

Politie controleert op alcohol gebruik
DRENTHE Een 39-jarige man uit Lippenhuisen kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een dagvaarding van de politie uitgereikt. De man reed over de Vaartweg in Wilheminaoord en werd gecontroleerd op alcoholgebruik. Uit ademanalyse bleek dat de man te veel gedronken had, namelijk 625µg/l (1,4 promille).
Ook in Dalen werd dinsdagmiddag gecontroleerd. Dertig automobilisten moesten blazen, geen enkele bestuurder had te veel gedronken. Dit laatste was ook het resultaat van een kleine controlein deacht van disndag op woensdag in en om Roden waar zon twaalf bestuurders gevraagd werden te blazen.

Automobilist verlaat plaats van ongeval
EMMEN Een 47-jarige Emmenaar is aangehouden omdat hij dinsdagmiddag een aanrijding veroorzaakte en door is gereden. De man reed met een bus met aanhanger over de Boslaan en sloeg af richting Emmerschans. Daarbij zag hij zijn 78-plaatsgenoot in een invalidenvoertuig over het hoofd. De aanhanger reed over het been van de man heen. Deze hield daar een botbeuk aan over. Door een alerte getuige was de bestuurder van de bus te achterhalen. Na onderzoek bleek dat de bestuurder van de bus niet in het bezit was van een rijbewijs. De man heeft een dagvaarding gekregen. Ook is de 57-jarige eigenaar van de auto uit Nienburg aangehouden. Een eigenaar van een voertuig kan medeverantwoordelijk worden gehouden wanneer hij/zij weet dat de bestuurder niet aan alle gestelde eisen voldoet.

Hennepkwekerij opgerold
RUINEN De politie heeft dinsdag aan het begin van de avond een professionele hennepkwekerij ontruimd. In een schuur aan de Leeuwte werden zon 5000 planten ontdekt. Energie bedrijf Essent ontdekte een illegale aansluiting op hun netwerk. Hierop werd de politie ingeseind. Via de illegale kabel kwam men bij de schuur uit. De politie stelt een verder onderzoek in.

Bedreiging met mes
In het kader van huiselijk geweld is een 21-jarige vrouw uit Hoogeveen dinsdagavond door de politie aangehouden. Zij bedreigde haar 24-jarige huisgenoot met een mes. De vrouw gaf toe dat ze de man met een mes bedreigd had. De vrouw is ingesloten.

Parkeeroverlast bij zwembad
ERICA Dinsdagmiddag zijn elf automobilsiten bekeurd voor fout parkeren op de Veenschapswijk. De politie is gaan controleren nadat verschillende klachten over parkeergedrag bij de politie waren binnegekomen. De komende tijd zal er extra toezicht worden gehouden.

Aanhouding na overlast
ASSEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 36-jarige Assenaar aangehouden. De man veroorzaakte overlast voor een woning aan de Muddegoorn. De man is ingesloten voor verhoor.

Rijden zonder rijbewijs
PEIZE De politie heeft dinsdagavond een 16-jarige jongen uit Grotegast betrapt op het rijden in een auto. Agenten hebben de auto, die over de Roderweg reed, aan de kant gezet omdat de bestuurder opviel. De jongen probeerde de politie nog te slim af te zijn door vanen van plek te ruilen met zijn 18-jarige passagier. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen.

Automobilist onwel
NIEUW WEERDINGE- Een 31-jarige man uit Emmen botste gisteren met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Terwijl hij zijn auto bestuurde werd de man onwel. Hierdoor verloor hij de controle over zijn voertuig en botst op het Noordveenkanaal NZ tegen een lichtmast. De man werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht en moest een nacht ter observatie blijven.

Aanrijding met bromfiets
KLAZIENAVEEN Op de Dordsedijk botste dinsdagavond een auto frontaal op een motor. Wonder boven wonder mankeerde de 27- jarige motorrijder uit Nieuw Schoonebeek, op een paar schaafwonden na, nagenoeg niets. De man droeg een motorpak. De 46-jarige automobilist uit Klazienaveen reed van Klazienaveen naar Weiteveen. De man haalde de auto die voor hem reed in. Daarbij zag hij de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd. De motor klapte frontaal op de auto, de bestuurder gleed enkele meters over het wegdek langs de auto. De 43-jarige passagiere van de automobilist had nekklachten en is per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. Beide voertuigen zijn total loss.

MEPPEN Een 33-jarige bromfietser uit Aalden raakte dinsdagavond gewond na een aanrijding met een automobilist. De 18-jarige bestuurder van de auto uit Witteveen reed met zijn auto van een uitrit aan de Kockstraat het fietspad op. Daarbij zag hij de bromfietser over het hoofd. Deze botste tegen de rechterkant van de auto en sloeg over de motorkap heen. Na onderzoek van ambulancepersoneel kon de bromfietser weer naar huis.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe.Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. Ron Reinds 0592-3683211 of 06-52528707 zal de voorlichting vanaf donderdag 08.00 uur overnemen.