Politie Zuid-Holland-Zuid

4/8 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

04-08-2004 - Persberichten district I

DEALER
DORDRECHT- Een 51 jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens dealen. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 3 augustus 29004, omstreeks 11.30 uur in het Weizigtpark. Tijdens de fouillering troffen de politieagenten 8 bolletjes cocaïne aan en namen die in beslag. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

FIETSENDIEF
DORDRECHT- Dankzij oplettend personeel van de Gemeenschappelijke Meld Centrale van de Politie Zuid-Holland-Zuid aan het Oranjepark is een 43 jarige fietsendief uit Dordrecht op heterdaad betrapt en aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 3 augustus 2004, omstreeks 10.20 uur. Op de bewakingscamera aan de voorzijde van het gebouw was zichtbaar dat de man rondscharrelde. Op een gegeven moment tilde hij een fiets, welke op slot stond, met het achterwiel van de grond en liep er mee weg. Hij werd ter plaatse aangehouden en overgedragen aan de Dordtse collegas. De verdachte bekende de diefstal. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

DIEFSTAL MET GEWELD: GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT - Dinsdagmorgen 3 augustus heeft een onbekende man een diefstal met geweld gepleegd bij een juwelier aan de Vriesestraat. De man kwam even na 10.00 uur de winkel binnen. Hij vroeg de verkoopster of hij een aantal kettingen mocht bekijken. Toen de vrouw de kettingen liet zien, rukte de man de kettingen ter waarde van enkele duizenden euro's uit haar handen en ging er vervolgens vandoor. De politie is op zoek naar getuigen die de man vóór de overval hebben zien fietsen en/of ná de overval hebben zien weglopen. Het signalement van de man luidt:

- donkere huidskleur

- 20 - 30 jaar

- slank tot normaal postuur

- 1.65 - 1.70m lang

- dreadlocks tussen kin- en schouderlengte

- vooruitstekende tanden, met een gouden rand om zijn boventanden
- blouse met zwart/grijs/wittinten, waarschijnlijk een bloemetjesmotief
Heeft u informatie die de politie verder kan helpen in dit onderzoek, belt u dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DIEFSTAL PORTEMONNEE
ZWIJNDRECHT- Een 20 jarige man uit Zwijndrecht is door politieagenten aangehouden als verdachte van diefstal van een portemonnee. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 3 augustus 2004, omstreeks 15.30 uur op de Develsingel. De verdachte kreeg een lift van een kennis naar het zwembad. Nadat de man was uitgestapt miste hij zijn portemonnee met daarin onder meer geld en een bankpas, welke in het portiervak lag. De verdachte ontkende de diefstal en is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.