Politie Drenthe

Nieuwe kentekens komen er aan

Assen 04-08-2004 - Wanneer de Rijksdienst voor het Wegverkeer de eerste nieuwe kentekens uitgeeft blijft nog even geheim (om dalende autoverkoop te voorkomen) maar dat ze er aan komen staat wel vast. Het duurt niet lang meer dat de RDW alle mogelijke combinaties van de huidige kentekenserie (00-DB-DB) heeft gebruikt.

De nieuwe letter / cijfercombinatie bestaat voor wat betreft de eerste serie uit 2 cijfers, gevolgd door drie letters en een cijfer. (12-DBF-3).
De RDW denkt zon zes jaar toe te kunnen met deze combinatie. Daarna volgen nog drie series variaties op deze kentekencode.

Verboden woorden
Bij een combinatie van drie letters is de kans dat je uitkomt bij een woord dat niet echt op een kenteken thuishoort natuurlijk levensgroot aanwezig. Daarom zijn alle klinkers uitgesloten. Ook de letters M, W en Q worden niet gebruikt. Daarnaast zullen gevoelige lettercombinaties als NSB worden vermeden. Wel mogelijk zijn combinaties als PSV, KPN en NPB.
Bron: RDWijzer.

Politie pakt nog steeds radardetectoren
Ondanks een forse boete van 250 euro ( toch wel even 550 ouderwetse guldentjes) en inbeslagname van de apparatuur rijden er nog veel automobilisten rond met een werkende radardetector. Volgens schattingen van het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie In Soesterberg zou het landelijk om zo'n 70.000 apparaten gaan. Ondanks het feit dat er niet gericht op gecontroleerd wordt hebben controleurs van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld in Drenthe hebben de afgelopen week maar liefst 12 radarverklikkers in beslag genomen.

Veel automobilisten denken dat de politie de detector niet te traceren is als hij maar goed verstopt is. Welnu dat is een misverstand. Zodra een radarverklikker is ingeschakeld geeft hij een signaal af. Als dat signaal wordt opgevangen door de Radar Detector Detector (RDD) is dat voor de politie een indicatie dat er in de auto een verklikker aanwezig moet zijn. Als de detector niet direct te vinden is moeilijk te demonteren is neemt de politie deel I van het kentekenbewijs mee. De eigenaar krijgt vervolgens vier weken de tijd om de illegale apparatuur in te leveren bij de politie. Als de eigenaar in gebreke blijft stuurt de politie het kentekenbewijs op naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer. Om het terug te krijgen moet de eigenaar zijn auto opnieuw laten keuren. Wat een gedoe. Het beste is om illegale radarverklikkers, voordat het moet van de politie, toch maar zelf uit de auto te verwijderen.

Controles komende week
Bij Boetegeld = Sneu Geld staan de komende week onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 6 augustus wordt er in Emmen op diverse locaties een gordelcontrole gehouden.
Zaterdag 7 augustus staat de radarauto op de Stephensonstraat, de Middenveldweg en de Edisonstraat in Hoogeveen.
Zondag 8 augustus is er een snelheidscontrole op de Lindenlaan in Buinen, de Hoofdstraat in Buinerveen en het Dwarsdiep in Nieuw Buinen. Maandag 9 augustus is er een snelheidscontrole op het Noorderdiep en het Zuiderdiep in Nieuw Buinen.
Dinsdag 10 augustus worden er s middags en s avonds in en rond Emmen alcoholcontroles gehouden.
Woensdag 11 augustus staat de radarauto op het Zuiderdiep in Drouwenermond en op het Zuiderdiep in Tweede Exloermond. Donderdag 12 augustus is er een snelheidscontrole op de Ph. Foggstraat, de Boermarkeweg en de Dordsestraat in Emmen.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl