1e persbericht van woensdag 4 augustus 2004

Eindhoven 04-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte van winkeldiefstal onder verzet aangehouden

Op de Demer is dinsdag rond 17.00 uur een 18-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van een shirt en een pet uit winkels in de binnenstad. Beveiligingsmedewerkers betrapten de verdachte en grepen hem in de kraag. De man reageerde hierop agressief. Hij gaf één van de beveiligingsmedewerkers een kopstoot en zag kans om te ontsnappen. De beveiligingsmedewerkers gingen achter de verdachte aan. De gewaarschuwde politie kon de man uiteindelijk onder hevig verzet op de Demer aanhouden. Hij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Aanhouding na vechtpartij

Een 25-jarige Eindhovenaar is woensdagochtend rond 0.45 uur aangehouden op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Hij zou kort daarvoor een 36-jarige man uit Mierlo tijdens een vechtpartij op de kermis op zijn gezicht hebben geslagen, waardoor er twee tanden afbraken. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Vechtersbazen opgepakt

Na een vechtpartij op de kermis op het Sint Trudoplein zijn dinsdagavond rond 19.45 uur vier mannen aangehouden. De vechtpartij ontstond nadat een 24-jarige man uit Lochem, die deel uitmaakte van het kinderanimatieteam van de kermis, door een 12-jarige Eindhovense jongen werd lastiggevallen. Toen hij de jongen opzij duwde, haalde deze zijn broers van 17 en 19 jaar erbij. Deze zijn gaan vechten met de man uit Lochem, daarbij geholpen door een 21-jarige Eindhovenaar. Gewaarschuwde agenten hebben de vier vechtersbazen aangehouden, waarbij een aantal van hen zich hevig verzette. Daarom is ook een politiehond ingezet. De verdachten zijn allemaal naar het bureau gebracht en na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Een 32-jarige man uit Eindhoven is dinsdagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Brestlaan. Hij zou kort daarvoor zijn 34-jarige vriendin hebben mishandeld in hun woning in Woensel-Noord. De vrouw kreeg klappen op haar gezicht en op haar lichaam. Ze heeft daarvan aangifte gedaan, waarna de man is aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Winston Churchilllaan zijn dinsdagavond tussen 18.15 uur en 20.45 uur 770 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 172 bestuurders van een motorvoertuig reden harder dan de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km per uur.

Helmond: Bromfietser verdacht van vernieling ruit

Op de Heeklaan is dinsdag rond 18.35 uur een 22-jarige bromfietser uit Helmond aangehouden. De politie zag de man daar rijden zonder helm en op een bromfiets zonder geel/oranje plaatje en zonder voorkap. Toen de politie de bromfietser aan het controleren was, kwam een 29-jarige vrouw uit Helmond naar hen toe. Zij verklaarde dat de bromfietser zojuist de ruit van de voordeur van haar woning aan de Dolfijnlaan vernield zou hebben. Hierop is de verdachte meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbreker aangehouden

Een man van 41 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is woensdagochtend rond 2.50 uur aangehouden op Het Hool. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor heeft ingebroken in een winkel aan de Veestraat. Een raam van de zaak werd ingegooid, waarna enkele kledingstukken werden weggehaald. Een getuige meldde dat dat door twee personen was gedaan. Ook kon de getuige een beschrijving van de daders geven. Agenten zagen vervolgens op Het Hool een man lopen die aan die beschrijving voldeed. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De andere verdachte is spoorloos.

Son: Inbraak woning

In een woning aan de Röntgenlaan is dinsdagavond tussen negen en tien uur ingebroken. Daarbij zijn enkele horloges en brillen gestolen. Het keukenraam werd in zijn geheel uit de sponning gehaald.

Son: Vluchtende motorrijder opgepakt

Een man van 19 jaar uit Eindhoven is woensdagochtend rond 2.00 uur aangehouden op de weg Ekkersrijt 4600. Agenten zagen hem daar zonder helm op een motor rijden die geen verlichting voerde. Toen ze hem een stopteken gaven, ging hij er op de motor vandoor. Een eind verderop ging hij onderuit, waarna hij te voet verder vluchtte. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De motor bleek een bromfietsplaatje en geen framenummer te hebben. Het voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Veldhoven: Aangehouden na bedreigen oud-werkgever

In zijn woning in Veldhoven is dinsdagavond rond 23.15 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij eerder op de avond zijn voormalige werkgever met een mes heeft bedreigd en geld uit de kassa heeft meegenomen. Dat gebeurde in de horecazaak van de werkgever aan de Dorpstraat. De oud-werknemer was naar de zaak gekomen omdat hij meende dat hij nog geld tegoed had. Toen hij naar zijn mening onvoldoende geld kreeg, pakte hij het mes en bedreigde de 31-jarige eigenaar van de zaak. Toen deze naar buiten vluchtte, zou de verdachte het geld uit de kassa hebben gepakt en er vandoor zijn gegaan. De gewaarschuwde politie heeft de man later in zijn huis aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.