BASF

Zeer goed tweede kwartaal BASF

BASF laat opnieuw zien dat haar inspanningen vruchten afwerpt: het tweede kwartaal presenteerde zij zeer goede cijfers. Voorzitter van de Raad van Bestuur Dr. Jürgen Hambrecht zegt hierover: Onze inspanningen tot herstructurering en optimalisering van onze portfolio, productieprocessen en verkoopprocessen zijn succesvol.

De omzet steeg in vergelijking tot het tweede kwartaal vorig jaar met bijna 13 procent tot 9,3 miljard euro. De EBIT voor bijzondere posten steeg met 44% tot 1,2 miljard euro. Totaal bedraagt de omzet in het eerste half jaar van 2004 18,4 miljard euro. Dat is bijna 8% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De EBIT voor bijzondere posten steeg het eerste half jaar met 32% tot 2,3 miljard euro.

De omzetstijging van bijna 13 procent heeft vooral te maken met een gestegen afzet. Daarbij geldt dat de effecten uit nodige prijsverhogingen (gezien de gestegen grondstofprijzen) en nieuw verworven afzetmarkten nagenoeg worden vereffend door de negatieve valutawaarden.

Hambrecht verklaarde dat BASF vertrouwt op haar sterkten en dezelfde koers blijft volgen.
De lopende grote investeringsprojecten worden planmatig geïmplementeerd en onze succesvolle herstructurering en kostenbesparingen zal BASF continueren. Dit zal uiteindelijk leiden tot een kostenbesparing van meer dan 700 miljoen euro eind 2006. BASF verwacht voor de toekomst een sterke groei-impuls vanuit Azië en Noord-Amerika.

BASF is wereldwijd één van de toonaangevende ondernemingen in de chemische industrie, The Chemical Company. Zij biedt haar klanten een breed assortiment aan producten; van hoogwaardige chemicaliën, kunststoffen, veredelingsproducten, gewasbeschermingsmiddelen en fijnchemicaliën, tot aardolie en aardgas. De Verbundstrategie is één van de bijzondere sterkten van BASF. Hiermee verzekert het bedrijf het kostenleiderschap en daarmee op lange termijn onderscheidende voordelen ten opzichte van haar concurrenten. De handelswijze van BASF is in overeenstemming met de principes van duurzame ontwikkeling. In 2002 behaalde BASF met iets meer dan 89.000 medewerkers een omzet rond de 32 miljard euro. BASF is genoteerd aan de beurzen van Frankfurt, Londen, New York, Zürich en Parijs.

BNL 04 aug 2004

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203