Nissan zet Ariba in voor wereldwijde kostenbesparingen

Schiphol-Rijk/Haasrode, 4 augustus 2004 - Nissan, een belangrijke speler in de automobielindustrie, gaat gebruikmaken van de Enterprise Spend Management-oplossingen van Ariba. Nissan gaat Ariba Sourcing inzetten, om wereldwijd haar Spend Management-initiatieven verder uit te rollen en zo kosten te besparen.

"Nissan heeft een goede positie verworven in de huidige automobielindustrie", aldus Dave McCormick, President bij Ariba. "Het feit dat Nissan deze positie heeft, komt onder meer voort uit het streven van het bedrijf naar innovatie. Nissan zet veelvuldig technologieën in, om bedrijfsbreed de efficiency en resultaten verder te verbeteren."

Nissan gaat gebruikmaken van Ariba voor het sourcen van een brede reeks van goederen en diensten. Het bedrijf gaat daarnaast de supply management services van Ariba inzetten, als de Buyer en Supplier Training, en Auction Engineering services. Deze diensten worden geleverd sinds de fusie met FreeMarkets.

"Nissan heeft Ariba gekozen als onderdeel van zijn wereldwijde Spend Management-initiatieven", aldus Shozo Uchida, Director van Ariba Solutions Delivery in Japan. "Het bedrijf heeft in voorgaande jaren laten zien dat het door middel van innovatie zeer concurrerend heeft kunnen zijn. We kijken er naar uit om het bedrijf hiermee verder te helpen en oplossingen te leveren die helpen de strategische doelstellingen van het bedrijf te behalen."

Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management software en services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiency-verbeteringen en structurele besparingen.