Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 augustus 2004

Dronken automobilist aangehouden

Automobilist blijkt onder invloed van alcohol te zijn en moet wegens recidive zijn rijbewijs inleveren

Oldenzaal

Woensdag 4 augustus controleerden politieagenten omstreeks 00.10 uur op de Thorbeckestraat in Oldenzaal een 34-jarige automobilist uit Oldenzaal. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,25 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Omdat tegen de 34-jarige man reeds eerder proces-verbaal is opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, werd zijn rijbewijs ingevorderd. (04-096245)

Aanhoudingen na diefstal

Politie houdt drie verdachten aan na diefstal van kledingstukken

Hengelo

Dinsdagmorgen 3 augustus kwamen meldingen binnen van diefstal van enkele kledingstukken zowel bij een winkel aan de Nieuwstraat als bij een winkel aan de Molenstraat. De kledingstukken waren in beide gevallen vanaf een rek buiten de winkel weggenomen. Winkelpersoneel had de daders hierop aangesproken, waarna de mannen de kledingstukken teruggaven en wegliepen. Aan de hand van de opgegeven signalementen gingen politieagenten, leden van het bike-team, op hun fiets op onderzoek uit en troffen de mannen op het Stationsplein aan. Zij hielden de drie verdachten, mannen uit Polen van resp. 26, 26 en 30 jaar, omstreeks 09.55 uur aan. De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en zullen nader gehoord worden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Medewerkers van beide winkels deden inmiddels aangifte. (04-095924)

Eenzijdig ongeval met letsel

Automobilist verliest in een bocht de macht over het stuur en raakt gewond

Geesteren

Dinsdagavond 3 augustus omstreeks 18.50 uur reed een 26-jarige man uit Vriezenveen in zijn auto over de Vriezenveenseweg in Geesteren. Door nog onbekende oorzaak verloor hij in een bocht de macht over het stuur. De auto kwam in de rechterberm terecht, schoot hierna door naar de linkerberm en reed vervolgens het weiland in. De auto vloog over de kop en kwam uiteindelijk tussen een paar bomen tot stilstand. De 26-jarige man zag kans zelf uit de auto te stappen en bij een woning om hulp te roepen. Hij werd met onder meer een hoofdwond en diverse kneuzingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-096196)

Automobilist raakt gewond

Automobilist raakt gewond na kop-staart aanrijding

Almelo

Dinsdagmorgen 3 augustus omstreeks 11.00 uur stond een 54-jarige man uit Enschede in zijn auto stil voor het rode stoplicht aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo bij de T-splitsing met de Ambachtstraat. Van achteren naderde een auto, bestuurd door een 64-jarige man uit Assen. De 64-jarige bestuurder zag geen kans zijn auto tijdig tot stilstand te brengen en botste tegen de auto van de 54-jarige. De 54-jarige man liep nek- en rugletsel op en werd door de brandweer uit zijn auto geknipt. Ambulancepersoneel bracht hem naar het ziekenhuis, waar hij ter observatie werd opgenomen. De 64-jarige bestuurder bleef ongedeerd. Beide auto's werden afgesleept. (04-096000)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt onder invloed van alcohol en wordt aangehouden

Westerhaar

Politieagenten zagen woensdag 4 augustus omstreeks 05.00 uur een auto op de Oranjestraat in Westerhaar rijden. De auto raakte in een bocht bijna van de weg, waarop de agenten besloten de bestuurder te controleren. De bestuurder, een 18-jarige man uit Westerhaar, bleek niet in het bezit van een rijbewijs en onder invloed van alcohol. De agenten hielden hem hierop aan. Ademanalyse gaf een resultaat van 0,87 promille. Voor beide feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-096289)

Verdachte inmiddels in vrijheid gesteld

De aangehouden verdachte voor poging tot diefstal van een pony is inmiddels in vrijheid gesteld

Almelo

Naar aanleiding van de aanhouding van een 35-jarige Almeloër voor poging tot diefstal van een pony bij de kinderboerderij op zondag 1 augustus, heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Na dit grondige onderzoek is deze verdachte uitgesloten van andere strafbare zaken met betrekking tot dieren. De verdachte is daarop onmiddellijk in vrijheid gesteld. De aanklacht van poging tot diefstal van een dier blijft staan. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte ontkent dit overigens en verklaarde dat hij alleen maar een ritje op de pony wilde maken. (04-095155))

Onderstaand bericht werd 3 augustus verzonden:

Verdachte poging diefstal pony aangehouden.

De verdachte werd op heterdaad betrapt door een alerte getuige.

Almelo

Op zondag 1 augustus '04 omstreeks 5.22 uur zag een 22 jarige man uit Wierden een onbekende man bij een pony, van de stadsboerderij aan de Ledeboerslaan in Almelo, in de wei staan. Hij zag dat de man een stok in zijn hand hield. Omdat hij dit niet vertrouwde sprak hij de man aan. De verdachte man liep daarop weg. Hierop belde de 22 jarige getuige de politie die hem vroeg de man 'te pakken'. Dit heeft de 22 jarige man ook, samen met een 21 jarige vrouw uit Almelo en een 21 jarige man uit Wierden die ook in de buurt waren, gedaan. De man, een 32 jarige Almeloër, is daarna overgedragen aan de politie. De man wordt verdacht van poging diefstal van de pony.Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Tijdens het aanhouden van de man raakte de jas, broek en horloge van de 22 jarige Wierdenaar beschadigd. De Politie Twente onderzoekt de zaak. (bps: 04-095155)

Aanhouding na mishandeling en bedreiging

Man spreekt een groep aan op hun gedrag en wordt vervolgens door een van hen mishandeld en bedreigd

Vriezenveen

Een 61-jarige man uit Vriezenveen zag woensdag 3 augustus omstreeks 18.00 uur dat een aantal mannen in de vijver aan de Meester Kunstweg waren en met de fontein aan het knoeien waren. De 61-jarige man fietste naar de vijver om de mannen hierop aan te spreken. Toen hij bij de vijver aankwam, waren de mannen reeds uit het water en lagen languit op het gras. De 61-jarige man wilde van zijn fiets afstappen, waarop het voorwiel door het natte gras iets weggleed en een van de mannen raakte. Deze man, een 26-jarige uit Almelo, sprong gelijk op en begon op de 61-jarige man in te slaan. Hij gaf de 61-jarige man een vuistslag in het gezicht met als gevolg een dik blauw oog. Hierna gooide hij de fiets van de 61-jarige in de vijver. Inmiddels was de politie gebeld. Politieagenten verzochten de 26-jarige man even mee te lopen naar de auto om ook zijn verhaal aan te horen. De 26-jarige man werd hierop heel agressief en weigerde mee te werken. Hierop hielden de agenten hem aan. De 26-jarige man zag vervolgens nog kans de 61-jarige man verbaal te bedreigen. Hij bedreigde ook de agenten en probeerde een van hen te slaan. De verdachte werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-096167)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --