Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


4 augustus 2004


Hattemerbroek - vrouw gewond na aanrijding met trein


Een 68-jarige fietsster uit Hattemerbroek heeft dinsdagmiddag een beschermengeltje gehad bij een aanrijding met een trein. De vrouw fietste omstreeks 14.15 uur met enkele familie-leden richting de Zuiderzeestraatweg en moest hiervoor de bewaakte spoorwegovergang aan de Hanesteenseweg passeren.


Op het moment dat zij daar aankwamen werkten de geluids- en lichtsignalen al ten teken dat er een trein naderde. Het slachtoffer negeerde dit en reed door. Haar fiets werd nog net geraakt door een zgn. werklocomotief uit de richting Zwolle. De vrouw liep diverse verwondingen aan haar arm, been en gezicht op en werd door een familielid naar het ziekenhuis gebracht. De fiets van de vrouw was door de klap door midden gebroken en het treinverkeer heeft een half uur stilgelegen.


Elburg - toezicht parkeren


Bij het toezicht rond de Boerenmarkt in Doornspijk heeft de politie twee bekeuringen uitgeschreven voor foutparkeren. De politie controleerde op verzoek van de brandweer de veiligheid op de Johan Brouwerstweg en Kuinhagenweg. Ondanks tijdelijke parkeerverboden hadden diverse automobilisten hier toch hun auto neergezet en kennelijk geen rekening gehouden met de vereiste doorgang voor hulpverleningsdiensten. Een enkeling die wilde gaan parkeren werd gewaarschuwd.


Elspeet - automobilist ziet motor over hoofd: 2 gewonden


Twee gewonden is de balans van een aanrijding die dinsdagavond rond 21.05 uur op de Uddelerweg met de Vierhouterweg plaats vond. Een 19-jarige jongeman uit Capelle aan den IJssel wilde rijdend over de U-weg linksaf de V-weg oprijden. Hierbij zag hij een motorfiets uit de richting Apeldoorn over het hoofd. Er volgde een frontale aanrijding waarbij de 20 jarige Doetinchemse passagiere van de motorfiets werd geslingerd en de bestuurder, een 37-jarige man uit Gaanderen met z'n voertuig ten val kwam. Beiden raakten gewond en zijn ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. De voertuigen moesten worden weggesleept en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Hulshorst - bromfietser gewond bij aanrijding.
Een 27-jarige automobilist uit harderwijk wilde dinsdag rond 12.00 uur met z'n auto het terrein van een benzinestation aan de Harderwijkerweg oprijden en meende dit nog net voor een naderende bromfiets te kunnen doen. Kennelijk heeft hij zich in de snelheid van het voertuig vergist en bij de aanrijding die volgde liep de 16-jarige jongeman uit Hulshorst in ieder geval een hersenschudding op. Hij is voor controle naar het St. Jansdal vervoerd. De bromfiets wordt technisch onderzocht door de politie.


Nunspeet - diefstal kippen


Woensdagochtend rond 05.30 uur werden de bewoners van een pand aan de Molenweg wakker van een heen en weer rijdende auto. Even later hoorde men enkele mannen met elkaar praten, maar verder besteedde men er geen aandacht aan. Men ging toch maar even uit bed en zag, dat er enkele kippen waren verdwenen.


Nunspeet - skater gewond bij val


Een 17-jarig meisje uit Nunspeet is dinsdagavond rond 20.10 uur in haar woonplaats gewond geraakt. Zij was rond 20.10 uur met haar neefje (leeftijd niet bekend) aan het skaten op de Oenenburgweg toen deze ten val kwam. Het meisje zag dit te laat en viel over hem heen en kwam gemeen terecht. Zij raakte aan haar gezicht gewond en is later door een arts behandeld.


Ermelo- bedrijfsinbraak


Voor de tweede keer in korte tijd is een bedrijf aan de Putterweg bezocht door inbrekers. In de nacht van maandag op dinsdag vernielde men een ruit van het pand en nam 2 LCD schermen en een pc mee. Namens het bedrijf is aangifte gedaan.


Ermelo - fietser zwaar gewond bij aanrijding


Een 22-jarige jongeman is dinsdag rond het middaguur zwaar gewond geraakt toen hij met zijn mountainbike tegen een geparkeerd staande vrachtwagen aan de Hoenderweg is gereden. Een passant vond het slachtoffer in bewusteloze toestand en alarmeerde direct de hulpverleningsdiensten. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd en later naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De politie zoekt getuigen, die mogelijk iets van het ongeval hebben gezien.


Harderwijk - hinderlijke man


De politie heeft vannacht een 45-jarige man uit Zeewolde aangehouden voor vernieling van een ruit van het politiebureau. Agenten hoorden omstreeks 01.50 uur een klap en glasgerinkel en zagen een man weglopen. Na een korte sprint werd hij door agenten aangehouden en toen bleek het om een man te gaan die even na middernacht ook al stampij had gemaakt in het ziekenhuis. Hier had hij zich hinderlijk gedragen en werd met een bekeuring op zak weggestuurd. Ook nu kreeg hij voor de vernieling een proces-verbaal, waarna hij in de vroege ochtend het politiebureau kon verlaten.


Harderwijk - aanpak overlast


De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige Harderwijker bekeurd omdat hij een verboden dolkmes bij zich had en vanuit zijn auto softdrugs dealde. Vijf jongeren die hem als mogelijke klant bezochten werden op hun gedrag gewezen. De politie voerde deze korte en snelle actie uit naar aanleiding van klachten over de jeugd rond de Touwbaan. Bij sommige omwonenden zorgt dit voor onrustgevoelens en de politie verwacht dat hiermee de rust snel weerkeert.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --