Politie Amsterdam-Amstelland

Bovenleiding valt op fietsters
4-8-2004. Een vrachtwagen trok dinsdagmiddag met zijn openstaande laadkleppen de bovenleiding van de tram los, die vervolgens op twee fietsters viel. De twee (54 en 61 jaar oud) raakten gewond en werden voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De chauffeur is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau.
---

Fietster aangereden door vrachtwagen

4-8-2004. Een 39-jarige fietster werd dinsdagmiddag aangereden door een vrachtwagen. Zij raakte hierbij gewond.

De bestuurder van de vrachtauto reed over de Ceintuurbaan en wilde op de kruising met de Hobbemakade rechts afslaan. Hierbij zag hij de naast hem rijdende fietster over het hoofd. De vrouw liep verwondingen op aan haar been. Zij is opgenomen in een ziekenhuis. De chauffeur is voor verhoor overgebracht naar een politiebureau. De vrachtwagen is voor onderzoek meegenomen.
Winkel overvallen Prins Hendrikkade
4-8-2004. Woensdagmorgen werd een winkel aan de Prins Hendrikkade overvallen. Een man die zich voordeed als klant kwam de winkel binnen. Toen de medewerkster hem te woord stond trok hij een mes en bedreigde haar. Hij deed een greep in de kassa en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Van de overvaller ontbreekt ieder spoor.