Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Incidentele subsidie voor Noorderpark-Margrietpark

Hoogezand, 3 augustus 2004 Persbericht 2004/068

Het college van Burgemeester en Wethouders wil een incidentele subsidie beschikbaar stellen van ? 30.000,- als tegemoetkoming in de extra kosten die de Stichting Bewoners Organisatie Noorderpark (SBON) en de Stichting Bewoners Commissie Margrietpark (SBCM) de komende jaren zullen maken. Het voornemen van B&W wordt ter besluitvorming op 21 september a.s. voorgelegd aan de raad.

Het beschikbaar stellen van de incidentele subsidie heeft tot doel de SBON en de SBCM in staat te stellen extra activiteiten te organiseren, welke een relatie hebben met de herstructurering 2e fase NoMa en met het opstellen van Wijkontwikkelingsplannen.

Herstructurering 2e fase NoMa
De SBON en de SBCM gaan, in het kader van de notitie Wijkgericht Werken, de komende periode aan de slag om samen met de in de wijken actieve organisaties te bezien welke maatregelen in het kader van de herstructurering 2e fase NoMa zullen moeten worden genomen. Om er voor te zorgen dat deze maatregelen op een breed draagvlak kunnen rekenen is regelmatig overleg met bewoners noodzakelijk. Er zullen bewonersavonden en andere activiteiten moeten worden georganiseerd.

Wijkontwikkelingsplannen
Rekening houdende met de resultaten van de proces-evaluatie Wijkvisie Woldwijck en Gorecht-West, staan de SBON en de SBCM in de startblokken om samen met de gemeente en betrokken partijen aan de slag te gaan met het opstellen van Wijkvisies. Om geen te hoog gespannen verwachtingen te wekken geven de SBON en de SBCM er de voorkeur aan om te spreken over Wijkontwikkelingsplannen. Direct na de zomervakantie wordt in beide Wijkteams van gedachten gewisseld hoe die plannen gestalte moeten krijgen. Ook de Wijkontwikkelingsplannen moeten breed gedragen worden. Frequent overleg met bewoners en het organiseren van informatie-bijeenkomsten en dergelijke is ook hier noodzakelijk. De Wijkteams nemen hiervoor samen met de Bewonersorganisaties het initiatief.