AutoRai

4-8-2004

Teams goede doelen Olympic FunDrive bekendgemaakt

De oud-sporters die deelnemen, aan de door Lotto en Volkswagen in samenwerking met NOC*NSF georganiseerde Olympic FunDrive, hebben de autos in ontvangst genomen waarmee zij op weg naar Athene geld gaan inzamelen voor vijf goede doelen.

Er wordt gereden voor Stichting KiKa, Poly-Aktief, Right To Play, Klas-op-Wielen en de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs. De overdracht vond plaats tijdens een bijeenkomst op het ANWB Test- en Trainingscentrum in Lelystad. Op zaterdag 7 augustus vertrekken zij vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam naar Athene, een tocht van 3.000 kilometer. De sporters gaan onderweg de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk geld te verdienen voor hun goede doel. Estafettes, klimpartijen en schilderen behoren tot de uitdagingen waaraan de sporters worden blootgesteld en waarmee ze punten en dus geld kunnen verdienen. De Olympic FunDrive is te volgen via onder meer Shownieuws van SBS6 en internet (www.lotto.nl en www.volkswagen.nl).

De voorzitter van de commissie Topsport van NOC*NSF Wim Cornelis wenste in Lelystad de sporters een veilige en sportieve reis naar Athene. Olympic FunDrive-wedstrijdleider Henk Gemser lichtte de spelregels toe en maakte bekend welke spelelementen de sporters onderweg mogen verwachten.

KiKa
De sporters Ingrid Haringa, Nelli Cooman, Marcel Joost en Rob Geurts gaan zich tijdens de rit inzetten voor stichting KiKa. Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker.

Klas-op-Wielen
Yvonne van Gennip, Christien Aaftink, Nico Rienks en Ronald Florijn rijden voor Klas-op-Wielen. Dit is een voorlichtingsproject voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Doel van het project is het bewerkstelligen van een positieve houding van leerlingen (en leerkrachten) ten opzichte van mensen met een beperking. De kinderen krijgen informatie over het leven en omgaan met een beperking en wat sport en bewegen kunnen betekenen voor mensen met een beperking.

Right To Play
Nicolien Sauerbrei, Thedo Remmelink, Ben Sonnemans en Amanda Hopmans strijden voor de belangen van Right To Play. Right To Play brengt sport en spelprogrammas naar kinderen in probleem-gebieden. Vluchtelingen, kindsoldaten en kinderen die hun ouders door HIV/AIDS verloren hebben, zijn hiervan voorbeelden. Sport en spel worden gebruikt om kinderen belangrijke waarden en normen als zelfvertrouwen en teamwork aan te leren.

Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs
Peter Blangé, Eline Jurg, Andrea Nuyt en Ed Verheijen strijden tijdens de Olympic FunDrive voor de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs die vernoemd is naar de veelvoudig Olympisch medaillewinnares en Atlete van de eeuw. Zij overleed op 25 januari 2004. De prijs wordt toegekend aan een Nederlandse sportvrouw of -man met een uitzonderlijke carrière.

Poly-Aktief
Steven Rooks, Floris Jan Bovelander, Nannet Karenbeld en Dilliane van de Boogaard nemen de handschoen op voor Poly-Aktief. Dit is een belangrijkste non-profit organisatie die zich richt op skiën voor mensen met een fysieke handicap. Al vele jaren verzorgt Poly-Aktief in het winterseizoen skireizen en skilessen voor mensen met een lichamelijke handicap.