Ingezonden persbericht


--PERSBERICHT--

Professioneel systeembeheer voor niet-professionele gebruikers Pilot HCC en Preworx in Kenniswijk

Eindhoven, 4 augustus 2004 - Deelnemers aan de pilot van HCC en HCCnet in Kenniswijk hoeven sinds 1 augustus jl. niet meer te wanhopen bij problemen met hun pc of internet. HCC biedt directe support.

De pilot van HCC en Preworx die in Kenniswijk loopt, dient voor alle partijen als een bèta-test voor de ontwikkelde software en diensten. De ervaringen van de gebruikers in Kenniswijk worden gebruikt om de dienstverlening te verbeteren voor de brede introductie.

HCC hulpdienst biedt dè oplossing
De hulpdienst van HCC is het loket voor het antwoord op alle vragen over pc's, internet en randapparatuur. Het is een dienst van HCCnet en HCC op basis van door PreWorX Solutions ontwikkelde remote beheersoftware. HCC, een vereniging met ruim 200.000 leden, kent de problemen van pc- en internetgebruikers uit jarenlange ervaring.

Klaar in drie stappen

Als er een computerprobleem is, biedt de HCC hulpdienst binnen maximaal drie stappen de oplossing. De eerste stap bestaat uit online zelfhulp. Deelnemers aan de pilot krijgen o.a. de beschikking over een verbindingshealer, diagnosefunctionaliteit en een lokaal/online beschikbare FAQ. Deze functies zijn met 1 klik beschikbaar vanuit de speciale HCChulp Toolbar. De volgende stap bestaat uit hulp via een professionele telefonische helpdesk. De telefonische hulp maakt gebruik van informatie verzameld door de Toolbar om het betreffende computerprobleem op te lossen. Wil de klant dat, dan neemt een medewerker van de Helpdesk het scherm van de gebruiker over. Op die manier kan de helpdesk medewerker samen met de pc-eigenaar het systeem besturen om het probleem op te lossen of uitleg geven. Blijkt uit de diagnose dat het probleem niet op afstand verholpen kan worden, bijvoorbeeld bij een kapotte harde schijf, dan komt een reparateur thuis langs om het euvel te verhelpen.

Veiligheid en privacy
De verbinding tussen de pc van de gebruiker en de centrale server is zwaar beveiligd. De abonnee behoudt te allen tijde de controle over het wel of niet doorgeven van informatie aan de Helpdesk.

Deelnemen aan pilot
Aanmelden voor de pilot kan via www.kenniswijk.nl. Onder het hoofdstuk 'Diensten die LIVE zijn in Kenniswijk', registreert men zich als deelnemer. HCC-leden kunnen zich met hun bestaande HCC-lidnummer aanmelden. Als men geen lid is van HCC krijgt men een speciaal lidnummer toegewezen.

Kosten
Speciaal voor Kenniswijk wordt vanaf 1 augustus een gratis proefabonnement op de SOS-dienst van drie maanden aangeboden. Voor het bellen naar de helpdesk geldt echter wel het normale beltarief. Eventuele thuisbezoeken zijn voor rekening van de abonnee. Abonnees betalen echter geen voorrijkosten à E 40,-.

De aanbieders
De HCC hulpdienst is een dienst van HCCnet en HCC op basis van door PreWorX Solutions ontwikkelde remote-beheersoftware. HCC, een vereniging met ruim 200.000 leden, kent de problemen van pc- en internetgebruikers uit jarenlange ervaring. De helpdesk van HCCnet, de internetprovider van HCC, is in januari 2004 uitgeroepen tot een van de beste van Nederland.

Persinformatie

Over HCC en HCCnet
HCC is dé vereniging van computergebruikers in Nederland en telt circa 200.000 leden. Het door HCC aangeboden dienstenpakket omvat o.a. de magazines Computer!Totaal, PC Zone, Tips & Trucs, GamePro en ZOOM Magazine, HCC Dagen en de portal HCCnet.nl. Daarnaast biedt HCC diverse vormen van internettoegang via HCCnet.

Contactgegevens HCCnet
Ruth van der Wel, 020-5693759

Over PreWorX Solutions
PreWorX Solutions BV houdt zich bezig met de ontwikkeling en distributie van het meest flexibele operating systeem onafhankelijke remote beheer platform voor corporate omgevingen, de Virtual Service Provider. Met de kost van PreWorX Solutions nieuwe plaform, de Internet Maintenance Provider, kunnen dezelfde vormen van remote beheer die gebruikelijk zijn binnen corporate omgevingen toegepast worden op de veel complexere consumenten omgeving. PreWorX Solutions creeert hiermee de weg voor bedrijven om rendabel bussiness to consumer diensten aan te kunnen bieden.

Contactgegevens PreWorX Solutions BV
info@preworx.nl

Over Kenniswijk BV
Kenniswijk BV coördineert en faciliteert een professionele en realistische experimenteeromgeving - de Kenniswijk-markt - voor innovatieve diensten en infrastructuren op het gebied van (breedband)internet en (mobiele) communicatie. Zo'n 47.500 huishoudens in Eindhoven, Helmond en Nuenen kunnen dankzij Kenniswijk eerder dan de rest van Nederland gebruikmaken van deze innovaties. Bedrijven worden onder meer met subsidies gestimuleerd in het ontwikkelen van nieuwe diensten en hebben de mogelijkheid deze direct te toetsen in de Kenniswijk-markt.

Tevens worden aanbieders van infrastructuur gestimuleerd om breedbandinternet aan te leggen in de Kenniswijk-markt. Dit wordt aantrekkelijk gemaakt door de aanwezigheid van een breedbandsubsidieregeling voor consumenten. Daarnaast speelt Kenniswijk een belangrijke rol in het verrichten van onderzoek naar de sociale en economische effecten van ICT. Kenniswijk is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken. De uitvoering is in handen van Kenniswijk BV, waarvan publieke en private partijen aandeelhouder zijn.

---- --