---

Nieuwsberichten
---

Foto: Onderonsje van overste Mathijssen en de gouverneur (SFIR-4)

Iraakse gouverneur bezoekt Nederlandse commandant

4-8-2004 14:12:00

De gouverneur van de Iraakse provincie Al Muthanna, Mohammed Ali Hassan Abbas el-Hassani, heeft dinsdag (3 augustus) de commandant van de Nederlandse Battle Group, luitenant-kolonel Kees Matthijssen, bezocht op Camp Smitty, de grootste basis van het SFIR 4 detachement. Hij deed dit op uitnodiging van de overste, met wie hij al eerdere ontmoetingen had gehad in de stad As Samawah.

Voor en tijdens de lunch is in een klein gezelschap diepgaand gesproken over de stand van zaken met betrekking tot de (verdere) samenwerking tussen de provinciale Irakese overheden en veiligheidsinstanties en de Nederlandse militairen in Al Muthanna.

Na afloop van de bijeenkomst benadrukte de gouverneur dat zowel provinciale als plaatselijke besturen de wederzijdse samenwerking en steun zeer op prijs stellen en dat de aanwezigheid van de Nederlandse militairen, ondanks de veranderde situatie, nog steeds een belangrijke bijdrage levert aan de rust en stabiliteit in de "province of peace".

Na de soevereiniteitsoverdracht van 28 juni is de Irakese overheid in alle bestuurslagen zelf verantwoordelijk voor bestuur en handhaving van veiligheid en orde. De Nederlandse eenheid verricht haar taken nu voornamelijk op verzoek van de veiligheidsinstanties.

Nieuws Nieuwsberichten