Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met CAO PGGM
04-08-2004

Op 6 juli 2004 hebben wij het onderhandelingsresultaat voor de CAO van PGGM aan u voorgelegd. Na het sluiten van de termijn op 27 juli 2004 is gebleken dat een meerderheid van de leden instemt met het resultaat. Dat betekent dat wij uw werkgever heden hebben laten weten dat wij partij zijn bij de CAO tot 31 december 2004.

Veel leden hadden hun bedenkingen bij de koppeling van de eenmalige uitkering aan het aantal bezoeken aan het employability-programma "Elida". Dat kunnen wij op zich begrijpen. Het is echter wel zo dat wij op basis van het najaarsakkoord een eenmalige uitkering moesten koppelen aan een bepaald resultaat. Omdat PGGM geen winstoogmerk heeft is een koppeling aan winst uitgesloten en dan blijven er weinig koppelingsmogelijkheden over. Omdat de CNV Dienstenbond erg overtuigd is van het nut van "Elida" werd een koppeling aan het aantal bezoeken afgesproken. Een structurele loonsverhoging was, op basis van hetzelfde akkoord, niet mogelijk.

In het najaar zullen wij de CAO-onderhandelingen opstarten. Wij zullen u daar op de gebruikelijke wijze over informeren.

Tot deze tijd zullen wij ons op centraal niveau bezig gaan houden met het voorkomen van de plannen van het kabinet die prepensioen en VUT-regelingen op korte termijn de facto onmogelijk maken.

Voor een goede CAO en in deze tijd van afbraak van pensioen en sociale zekerheid is een sterke bond absoluut noodzakelijk. Overtuig daarom uw niet-georganiseerde collega van het nut van het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl

NB
Denkt u aan de kandidaatstelling voor de Ondernemingsraad van PGGM? U kunt zich nog tot 11 augustus 2004 via de CNV Dienstenbond kandidaat stellen.