Politie Twente

Vechtpartij

Werkzaamheden aan bromfiets lijdt tot vechtpartij

Enschede

Dinsdag 3 augustus omstreeks 18.10 uur ergert een 50 jarige Enschedeer zich aan de reparatiewerkzaamheden aan een bromfiets door een 18 jarige Enschedeer. Deze was op de Hanenberglaan bij de garage aan het werk. De 50 jarige Enschedeer zegt hier wat van. Kort hierop ontstaat er een schermutseling. Over en weer worden klappen uitgedeeld. De 50 jarige man krijgt een klap in zijn gezicht, waardoor hij gewond raakt. Beide personen zijn aangehouden en nader onderzoek volgt. Tegen beiden wordt proces verbaal opgemaakt. (04-096162)

Vechtpartij

Relationele problemen oorzaak vechtpartij

Enschede

Dinsdag 3 augustus omstreeks 17.15 uur werd bij de meldkamer van de politie Twente gemeld dat er een vechtpartij plaats vond aan de G.J. van Heekstraat. Hierbij zou een man gewond zijn geraakt. In de omgeving van de woning wordt een 37 jarige Enschedeer aangetroffen die een hevig bloedende hoofdwond heeft. Hij is bij een vechtpartij tegen het hoofd geslagen met een fles. Dit gebeurde door een 41 jarige Enschedeer. De ruzie was ontstaan door relationele problemen. De 41 jarige Enschedeer werd aangehouden en ingesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (04-096145)

Vrouw mishandeld

Vriendje slaat en schopt vrouw

Enschede

Een Enschedese vrouw meldt op dinsdag 3 augustus omstreeks 22.45 uur dat zij door haar vriend geslagen en geschopt zou zijn in de omgeving van het Stationsplein. Ook had zij een kopstoot gekregen. Zij was gewond aan gezicht en handen. Op haar aanwijzingen werd even later de verdachte, een 33 jarige Enschedeer aangehouden. E man is ingesloten en tegen hem wordt ambtshalve proces verbaal opgemaakt. (04-096230)

Inbreker aangehouden

Door teveel alcohol niet in staat tot uitvoering

Enschede

Getuigen hoorden woensdag 3 augustus omstreeks 05.15 uur veel lawaai achter een woning aan de Ribbeltsweg. Agenten treffen achter de woning een 19 jarige Duitser aan. De man had o.a. vernielingen gepleegd aan een regenpijp. Niet duidelijk is of de man van plan was in te breken. Hij verkeerde sterk onder invloed van alcohol. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor vernieling. De woning is eigendom van een 56 jarige Enschedeer die aangifte deed. (04-096288)

Winkeldiefstal

Verdachte op aanwijzing personeel aangehouden

Enschede

Dinsdag 3 augustus omstreeks 11.45 uur werd door personeel van een winkel aan de Klanderij door gegeven, dat een man twee T-shirts had meegenomen zonder te betalen. Agenten hebben n de omgeving gezocht naar de man. Maar hij werd niet aangetroffen. Even later, omstreeks 12.15 uur werd gemeld dat dezelfde persoon enige T-shirts had weggenomen bij een winkel aan de De Heurne. Hij werd hier aangehouden door medewerkers van de winkel. Hij probeerde nog weg te rennen, hetgeen hem werd belet door het personeel. De man, een 16 jarige man uit Londen werd overgedragen aan de politie. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (04-095990)

Schoenen vernield

Vrouw vernielde ongeveer 30 paar schoenen

Enschede

Door personeel van een schoenenzaak aan de Kalanderstraat werd op dinsdag 3 augustus omstreeks 16.30 uur gemeld dat een vrouw met een stanleymes schoenen had vernield. De vrouw, een 35 jarige Enschedese, had met een mes 30 paar schoenen bewerkt, waardoor ze onverkoopbaar waren. Er werd een schade veroorzaakt van ruim E 600,-. De vrouw maakte een verwarde indruk. Zij is door agenten aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt. (04-096126)


---- --