VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone test zonnelader voor mobieltje

Handzaam apparaatje voor duurzame energie

Maastricht, 4 augustus 2004 - Zonne-energie: het is gratis, milieuvriendelijk en vrijwel overal te krijgen. Een ideale methode dus om een mobiele telefoon of PDA mee op te laden! Daarom test Vodafone Nederland momenteel een handige oplader met zonnecellen. Dit initiatief past in het streven van Vodafone om duurzame producten en diensten te ontwikkelen.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt; je wilt mobiel bellen vanuit de trein of vanaf het strand en je batterij is leeg. Dan is er geen stopcontact te bekennen. Op zo'n moment zoek je naar een snelle en eenvoudige manier om de batterij op te laden. Vodafone test nu de zonnelader, die zonlicht omzet in elektriciteit.

Handig en milieuvriendelijk

De zonnelader is een plat doosje met daarin een kleine zonnecollector. Om op te laden wordt het doosje opengeklapt, in het daglicht gelegd en aan de mobiel of PDA gekoppeld. De zonnelader is niet alleen handig, maar ook milieuvriendelijk.

Maatschappelijke betrokkenheid

Vodafone streeft ernaar bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame producten en diensten. Eerder dit jaar bracht Vodafone een speciale mobiele telefoon voor doven en slechthorenden op de markt. Ook gebruikt Vodafone groene energie voor al haar antennes en startte het bedrijf als eerste een recyclingprogramma voor mobieltjes. Deze, en andere initiatieven, staan beschreven in de Vodafone Duurzaamheidsbrochure en het internationale Vodafone Duurzaamheidsverslag.

Rechtenvrije foto's van de zonnelader zijn beschikbaar via ANP Fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met 139,2 miljoen klanten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 13 landen.